Amendament pentru obligativitatea vaccinării copiilor, votat în Comisia pentru sănătate

139
Amendament pentru obligativitatea vaccinării copiilor, votat în Comisia pentru sănătate - dddd-1583157675.jpg
Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie, după ce deputații Comisiei pentru sănătate au votat, luni, în unanimitate, introducerea acestui amendament în proiectul legii vaccinării, transmite Agerpres. Proiectul de lege trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaților - care este for decizional.

"Încă nu am terminat raportul, am terminat ședința comisiei în care am dezbătut Legea vaccinării. Dacă până acum mergeam pe acest concept unanim, al obligativității informării, de astăzi putem vorbi și despre o obligativitate a vaccinării. Dar nu vorbim despre un consimțământ prezumat, așa cum el era trecut inițial în proiectul de lege, acest punct a fost scos din lege, celelalte obligații rămânând incluse în lege, începând de la nivelul medicilor, la nivelul Ministerului Sănătății, Caselor de asigurări și așa mai departe. Consimțământul prezumat ar fi însemnat că de la naștere oricine ar fi considerat că își dă consimțământul pentru a fi vaccinat. Nu, acest consimțământ trebuie obținut", a explicat președintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaților, Florin Buicu.

El a precizat că sancțiunile, în principiu, au rămas aceleași, pornind de la avertisment, într-o primă fază, ulterior fiind prevăzute amenzi. "Cea mai mare amendă este, din câte știu eu, de până la 10.000 de lei. Părinții care nu vor să vaccineze un copil pot să aibă un motiv. Dacă există un motiv de nevaccinare, și anume o contraindicație definitivă sau temporară, ei au posibilitatea, fără niciun fel de problemă, să refuze vaccinarea. Există niște mecanisme prin care odată la 3-4 luni li se va prezenta părinților care este situația, se va discuta cu ei, li se va spune despre toate beneficiile legate de vaccinare", a adăugat Buicu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4043 secunde