Concurs Poliția Română scoate la concurs 1.200 de posturi de agenți

1688

Articole de la același autor

Cei care doresc să aibă un serviciu stabil, care nu va fi lovit de criză, au acum o nouă șansă. Ei pot deveni polițiști, deoarece în perioada 1-10 aprilie, Poliția Română scoate la concurs 1.200 de posturi de agenți de poliție pentru structurile de ordine și siguranță publică, 450 dintre acestea fiind repartizate Poliției din București.
Totodată, 30 de posturi, mai e-xact, 27 pentru bărbați și trei pentru femei, au fost repartizate Inspec-toratului Județean al Poliției Constanța.
Cei care vor să se înscrie la concurs trebuie să aibă cetățenie română și domiciliul în România, să cunoască limba română scris și vorbit, să aibă capacitate deplină de exercițiu, să fie declarat apt, din punct de vedere medical, fizic și psihic, să aibă 18 ani împliniți.
Ei nu trebuie să aibă antece-dente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.
Pe de altă parte, cei doritori să devină polițiști trebuie să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, să aibă înălțimea de minimum 175 cm bărbații și 170 cm femeile și să dețină permis de conducere categoria "B" sau să se regăsească în procedură de obținere a acestuia.
Activitățile de examinare medicală și testare psihologică a candidaților se vor efectua până la data de 24 aprilie de către instituțiile de specialitate din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.
Concursul va avea loc în perioada 27 aprilie – 15 mai și va consta în susținerea a trei probe: evaluarea performanței fizice, test scris pentru verificarea cunoș-tințelor necesare îndeplinirii atribuțiilor postului și interviu structurat pe subiecte profesi-onale.
În altă ordine de idei, Poliția Română va desfășura activități de recrutare în vederea încadrării altor 800 de posturi de agenți de poliție pentru structurile de ordine și siguranță publică în a doua jumătate a acestui an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9933 secunde