Polițist achitat de instanță, după opt luni petrecute în arest!

618
1
Polițist achitat de instanță, după opt luni petrecute în arest! - fondpolitistachitat1-1445365752.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Judecătoriei Constanța au terminat cercetarea în dosarul în care doi polițiști sunt acuzați că ar fi ajutat hoții să fure țiței din conductele Conpet. 


Ofițerii Serviciului de Investigații Criminale (SIC) i-au scos din "afaceri" pe Ion Lupu, Oncer Suin, Edwin Murtaza, Mihai Bondarencu, Laurențiu Cicorschi - lucrător de la Serviciul de Ordine Publică, din cadrul Poliției Ovidiu - și Aurel Lupu, de la Poliția Locală. Completul de judecată a finalizat cercetarea judecătorească și a dat sentința. 


Ion Lupu a fost condamnat la patru ani, opt luni și 733 de zile de închisoare, în regim de detenție, pentru furt, dar și pentru că a lovit un polițist în momentul în care a fost prins în flagrant. Mihai Bondarencu a primit patru ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, Oncer Suin - trei ani și nouă luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat, iar Edwin Murtaza - trei ani și nouă luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În ceea ce îi privește pe cei doi polițiști, unul a fost condamnat alături de hoți, iar un altul a fost achitat. 


Polițistul de la Serviciul de Ordine Publică, Laurențiu Cicorschi, lucrează în Inspec-toratul de Poliție al Județului Constanța din anul 2012, după ce în prealabil a activat în cadrul Jandarmeriei și a primit o pedeapsă de patru ani. 


"Achită pe inculpatul Lupu Aurel pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Achită pe inculpatul Lupu Aurel pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului în formă continuată - fapta nu există. Măsura controlului judiciar încetează de drept față de inculpatul Lupu Aurel, de la data pronunțării prezentei. Constată că inculpatul a fost reținut și arestat preventiv de la 05.07.2014 până la 04.12.2014 și arestat la domiciliu de la 05.12.2014 până la 17.03.2015", se arată în soluția dată de magistrați. 


Filați timp de patru luni 
Totul s-a petrecut în luna iulie a anului trecut. La acea dată, ofițerii SIC au monitorizat indivizi din localitățile Lumina și Ovidiu care comiteau furturi din locuințe și autoturisme. La un moment dat, indivizii și-au extins activitățile și, folosind o instalație artizanală, au început să fure țiței dintr-o conductă "Conpet". Patru luni au stat oamenii legii pe urmele hoților, iar în noaptea de 4 spre 5 iulie, au pornit ofensiva. 


Potrivit rechizitoriului, în perioada aprilie - iulie, folosind o instalație artizanală montată pe o conductă a SC Conpet SA, care tranzitează zona limitrofă a orașului Ovidiu, Ion Lupu, Mihai Bondarencu și Oncer Suin au furat diverse cantități de țiței pe care apoi le-au comercializat. Astfel, în noaptea de 4 spre 5 iulie, cei trei, alături de Edwin Murtaza, au sustras din conducta Conpet SA aproximativ două tone de țiței, Lupu, Bondarencu și Murtaza fiind prinși în flagrant în timp ce încercau să plece de la locul faptei. 


În momentul în care ofițerii SIC au intervenit, Lupu l-a lovit pe unul dintre polițiști cu un obiect dur în zona capului. 


Ulterior, în dimineața zilei de 5 iulie, polițiștii au făcut 17 percheziții la locuin-țele persoanelor implicate, în urma cărora au fost găsite peste trei tone de produs petrolier, depozitat în mai multe recipiente. 


Comentează știrea

Alina
21 octombrie 2015
locuri de munca

Oferta noua! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat de oameni extrem de seriosi si care vor sa colaboreze cu noi urgent intr-o activitate part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri rapide de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Patru mașini jefuite
Vineri, 16 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Descoperire macabră, la Medgidia
Joi, 15 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Hoții i-au trecut pragul casei
Pagina a fost generata in 0.3429 secunde