Polițist condamnat pentru mită

384
Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus, ieri, condamnarea la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare condiționată a fostului polițist Laurențiu Florin Albu, de 36 de ani, care, la începutul lunii octombrie, a fost prins în timp ce primea mită suma de 2.000 de lei. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.
Totul a început la data de 16 septembrie 2011, când un bărbat din localitatea Bărăganu a încredințat spre folosință un autoturism marca Dacia unui prieten, care a fost prins de Albu, conducând, pe drumurile publice, deși nu avea acest drept. Dacă pe numele șoferului de ocazie polițistul a întocmit automat dosar de cercetare penală, în cazul proprietarului, Laurențiu Florin Albu a încercat să poarte niște "negocieri". Pentru că, potrivit legii, individul care încredințează autoturismul altei persoane despre care cunoaște că nu posedă permis de conducere este pedepsit penal, omul legii s-a oferit să-i sară în ajutor proprietarului mașinii, solicitându-i 2.700 de lei în schimbul "iertării" de acest efect firesc al legii.
La data de 25 septembrie, polițistul a primit prima tranșă din suma solicitată, respectiv 700 de lei, iar în urma vânzării autotu-rismului personal, la data de 4 octombrie, secondat din umbră de ofițerii de la Anticorupție și procurori, denunțătorul i-a înmânat polițistului și restul de bani, respectiv 2.000 de lei.
Reacția polițistului la vederea ofițerilor care l-au înconjurat pentru a-i cere socoteală a fost tipică unui infractor de drept comun. El a demarat în trombă la volanul mașinii de serviciu, deci a Poliției, în încercarea de a scăpa de probleme și de bani, pe care i-a aruncat pe geamul autoturismului aflat în mers. Albu a fost urmărit de polițiștii de la Anticorupție și blocat în apropierea Primăriei comunei Bărăganu, de unde a fost transportat la sediul Parchetului în vederea audierii. Ulterior, el a ales să-și dea demisia din Poliție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3376 secunde