Scene incredibile la Constanța: Polițist, în mașina Poliției, urmărit de… polițiști!

2448
1
Scene incredibile la Constanța: Polițist, în mașina Poliției, urmărit de… polițiști! - ipjmasiniradarpolitie35-1317759169.jpg

Un polițist de la Bărăganu a fost prins în flagrant, ieri dimineață, de ofițerii de la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Județean Constanța și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța în timp ce primea drept mită suma de 2.000 de lei, reprezentând a doua tranșă din suma totală solicitată de omul legii, respectiv 2.700 de lei.
Este vorba de Laurențiu Florin Albu, de 36 de ani, care a lucrat, până ieri, ca agent în cadrul Secției 9 de Poliție Rurală Chirnogeni.
Din câte se pare, el nu a fost nici până acum ușă de biserică, fiind sancționat de superiori de opt ori, în ultimii ani, pentru abateri disciplinare. De ce totuși "curățenia" care s-a urmărit a se face în rândul Poliției cu ocazia disponibilizărilor nu l-a "afectat" și nu a sărit din schemă până să o comită într-un asemenea hal este o dilemă la care superiorii săi ar trebui să găsească un răspuns și ar putea, totodată, să ne facă o idee despre eficacitatea reală a disponibilizărilor, ce ar fi trebuit, potrivit mai-marilor din IGPR, să îi elimine din sistem pe corupți ori pe incompetenți.

Și-a vândut mașina ca să plătească mita!
Dar cum a ajuns polițistul Albu să calce strâmb? Totul a început la data de 16 septembrie 2011, când un bărbat din localitatea Bărăganu a încredințat spre folosință un autoturism marca Dacia unui prieten, care a fost prins de Albu, conducând, pe drumurile publice, deși nu avea acest drept. Dacă pe numele șoferului de ocazie polițistul a întocmit automat dosar de cercetare penală, în cazul proprietarului, Laurențiu Florin Albu a încercat să poarte niște "negocieri". Pentru că, potrivit legii, individul care încredin-țează autoturismul altei persoane despre care cunoaște că nu posedă permis de conducere este pedepsit penal, omul legii s-a oferit să-i sară în ajutor proprietarului mașinii, solicitându-i 2.700 de lei în schimbul "iertării" de acest efect firesc al legii.
La data de 25 septembrie, polițistul a primit prima tranșă din suma solicitată, respectiv 700 de lei, iar în urma vânzării autoturismului personal, ieri dimineață, dar secondat din umbră de ofițerii de la Anticorupție și procurori, i-a înmânat polițistului și restul de bani, respectiv 2.000 de lei.

Urmărire ca-n filme
Reacția polițistului la vederea ofițerilor care l-au înconjurat pentru a-i cere socoteală a fost tipică unui infractor de drept comun. El a demarat în trombă la volanul mașinii de serviciu, deci a Poliției, în încercarea de a scăpa de probleme și de bani, pe care i-a aruncat pe geamul autoturismului aflat în mers. Albu a fost urmărit de polițiștii de la Anticorupție și blocat în apropierea Primăriei comunei Bărăganu, de unde a fost transportat la sediul Parchetului în vederea audierii.
Tot ieri dimineață el și-a dat demisia din rândul Poliției, conștientizând, voit ori forțat de împrejurări, că fapta comisă este "incompatibilă" cu haina pe care o purta.
Procurorii au decis reținerea sa pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, urmând ca pe numele lui Albu să se facă propunere de arestare ce va fi adresată magistraților de la Tribunalul Constanța. Pentru fapta sa, polițistul riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 și 15 ani.



Comentează știrea

6 octombrie 2011

la puscarie cu el

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2887 secunde