Polițist constănțean condamnat pentru luare de mită

444
Polițistul Marius Aurel Herici a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul Constanța la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. Sentința nu este definitivă.
Herici, agent de poliție la Pantelimon, a fost prins în flagrant, în luna noiembrie 2010, în timp ce primea mită suma de 400 de lei de la un cetățean pentru a nu-l amenda după mai multe încălcări ale legislației rutiere. Flagrantul, organizat de procurorii constănțeni, a avut loc la data de 26 noiembrie 2010.
Concret, cu o zi înainte, la sediul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Constanța, s-a prezentat un cetățean care a reclamat că, în perioada septembrie - octombrie 2010, a fost oprit în trafic de agentul Marius Herici, de la Postul de Poliție Pantelimon, pentru că nu purta centura de siguranță, iar, ulterior, pentru că nu avea însemnele că este începător. La acel moment, Herici nu l-a sancționat pe șofer, dar i-a atras atenția că îi rămâne dator. În luna noiembrie 2010, denunțătorul a fost prins, de același polițist, conducând sub influența băuturilor alcoolice, moment în care agentul i-a atras atenția că este dator vândut la el, aducând-i aminte și de "favorurile" precedente, ținând să-i precizeze că "datoria" către el a crescut.
În urma organizării flagrantului, polițistul a fost prins primind suma de 400 de lei, iar apoi reținut și arestat de magistrații constănțeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6645 secunde