Polițist de frontieră din Constanța, trimis în judecată de DNA pentru 1.450 de lei

326
Polițist de frontieră din Constanța, trimis în judecată de DNA pentru 1.450 de lei - xdnaofitergarda-1643803665.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei polițiști de frontieră. Este vorba despre Daniel Asaftei, ofițer de poliție în cadrul Gărzii de Coastă Constanța, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de: participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și uz de fals, Pavel Cristian Bostă, ofițer în cadrul Poliției de Frontieră Suceava, acuzat de complicitate la participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, și Gheorghe Aga, ofițer în cadrul Poliției de Frontieră Suceava, acuzat de săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt: „În cursul lunii noiembrie 2020, inculpatul Asaftei Daniel, ofițer de poliție la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră-Garda de Coastă Constanța, i-ar fi solicitat unui cunoscut, coinculpat în dosar, să îi procure și să îi trimită o factură pentru servicii fictive de cazare în județul Suceava, în vederea decontării frauduloase. Acceptând propunerea, acesta din urmă l-ar fi determinat pe un coleg ce deținea, împreună cu familia, o pensiune în localitatea Putna, județul Suceava să emită o factură și o chitanță pentru servicii fictive de cazare, pe numele primului menționat, documente pe care le-a transmis prin poștă. Inculpatul Asaftei Daniel ar fi depus documentele pentru decontare la Garda de Coastă Constanța, primind suma de 1.450 lei”.

Procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul DGA-Serviciul Județean Anticorupție Suceava. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4803 secunde