Polițist și consilier local trimiși în judecată pentru fapte de corupție

243
Polițist și consilier local trimiși în judecată pentru fapte de corupție - tribunal-1358516653.jpg
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a unui polițist constănțean, acuzat de luare de mită și șantaj, dar și a unui consilier local de la Agigea, acuzat de dare de mită, șantaj și complicitate la luare de mită. 

Cei doi, respectiv polițistul Dan Frumușelu, agent de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, și Emil Gheordunescu, administrator și asociat unic al SC Agigea Expres SRL, sunt în prezent arestați preventiv.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 14 februarie 2011 - 14 iunie 2011, inculpații au constrâns o persoană (inculpat într-un dosar penal instrumentat de agentul șef de poliție și denunțător în prezenta cauză) să îi remită lui Emil Gheordunescu trei terenuri agricole intravilane, situate în comuna 23 August, și un apartament situat în comuna Agigea, bunuri în valoare totală de 75.000 euro, prin amenințarea că, în caz contrar, inculpatul Dan Frumușelu va conduce tendențios cercetările în respectiva cauză penală, în așa fel încât denunțătorului să îi fie agravată răspunderea penală, cu consecința condamnării sale la pedeapsa cu închisoare în regim de detenție. Procurorii au adăugat că în cauza penală instrumentată de Dan Frumușelu, denunțătorul avea calitatea de inculpat, iar Emil Gheordunescu pe cea de parte vătămată.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul reclamat de Gheordunescu se ridică la suma de 100.000 de euro și, pentru a-l determina pe Frumușelu Dan să îl ajute să recupereze acești bani, Gheordunescu i-a dat agentului de poliție un autoturism marcă de lux în valoare de 17.462,19 euro, cu titlu de mită.

"După ce bunurile precizate mai sus au fost date de denunțător lui Gheordunescu Emil, în perioada 14 iunie 2011 - 22 decembrie 2012, inculpații Frumușelu Dan și Gheordunescu Emil, apelând la același tip de amenințări ca cele descrise mai sus, au constrâns denunțătorul să îi remită lui Gheordunescu Emil încă 30.000 de euro, în contul aceluiași debit. De asemenea, prin intermediul inculpatului Gheordunescu Emil, Frumușelu Dan a pretins de la aceeași persoană să îi dea suma de 15.000 de euro, cu titlu de mită, pentru a coordona cercetările astfel încât denunțătorul să fie absolvit de orice răspundere penală", se menționează în comunicatul transmis de DNA Constanța.

Pe 22 decembrie 2012, inculpatul Emil Gheordunescu a primit de la denunțător suma totală de 45.000 euro, din care 30.000 euro pentru sine și 15.000 euro pentru agentul de poliție Dan Frumușelu Dan, moment surprins în flagrant de procurori.

A doua zi, pe 23 decembrie 2013, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a celor doi suspecți.

În vederea confiscării și recuperării pagubei produse prin infracțiuni, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra apartamentului, terenurilor și autoturismului, bunuri menționate mai sus.

"Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se mai arată în comunicarea procurorilor constănțeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Actual : Proces în premieră la Vatican
Pagina a fost generata in 0.36 secunde