Polițiști detașați pe litoral, demni de toată lauda: turist salvat de la înec și hoți prinși în timpul liber

1423

Articole de la același autor

Polițiștii detașați pe litoral sunt dați drept exemplu de superiorii de la Ministerul Afacerilor Interne, căci dau dovadă de omenie și spirit civic, ei sărind în ajutorul oamenilor chiar dacă sunt sau nu îmbrăcați în uniformă.

În ultimele zile, mai mulți polițiști au făcut fapte de toată lauda. Daniel Petrică Buncianu este polițist în Covasna, iar de la 1 iulie este detașat pe litoral. În urmă cu trei zile, era la Costinești și se plimba pe dig, fiind în timpul liber. La un moment dat, a auzit un strigăt de ajutor venind dinspre mare.

„- Se îneacă! A intrat aici și nu a mai ieșit, i-a spus un bărbat extrem de agitat.

Imediat, Dan și-a dat tricoul jos și a sărit în apă. Adâncimea era destul de mare, în jur de trei metri. A căutat câteva zeci de secunde, dar, pentru că a simțit că rămâne fără aer, a ieșit la suprafață.

- Nu se vede nimic aici, i-a spus bărbatului de pe dig.

- Haideți un pic mai încoace. Aici a sărit.

Dan s-a mai scufundat o dată și a început să caute. A zărit după scurt timp o siluetă aflată pe fundul mării, dar nu mai avea aer să o poată ridica.

A ieșit la suprafață, a respirat puternic și s-a scufundat iar. A ajuns la victimă și, cu ultimele puteri, a reușit să o aducă la suprafață.

În tot acest timp, salvamarii s-au alertat și au ajuns la locul unde se afla colegul nostru, împreună cu victima inconștientă.

- Îl tragem noi în barcă, stai liniștit, i-a spus unul dintre aceștia.

- Luați-mă și pe mine că nu mai am putere, le-a răspuns Dan, în timp ce s-a prins cu mâinile de ski-jet-ul unui salvamar. Victima, un băiat foarte tânăr, a fost adusă pe plajă, iar salvamarii au început procedurile specifice de resuscitare. Imediat a ajuns la fața locului și ambulanța și, la câteva minute, a aterizat un elicopter SMURD care l-a și preluat pe băiat, care era încă în stare inconștientă”, au relatat reprezentanții ministerului de resort.


Deși inițial, polițistul a aflat că tânărul în vârstă de 18 ani ar fi murit pe patul de spital, a doua zi zvonurile nu s-au adeverit.

„După o noapte albă, vestea bună a venit dimineața, când Dan a fost oprit de un coleg.

- Bravo! Am auzit că ai salvat pe cineva. Felicitări!

- L-am scos la suprafață, dar se pare că degeaba.

- Cum degeaba? Victima a ieșit din comă. Medicii sunt optimiști. Felicitări, colega!

- Trăiește?

- Da, da! Trăiește!

Atunci Dan a început să plângă a doua oară, de data aceasta de fericire”, au mai arătat reprezentanții ministerului.

Se impune menționat că în timp ce paramedicii și salvamarii acordau primul ajutor victimei, un „binevoitor” i-a furat telefonul mobil unuia dintre salvamari. Individul a fost prins imediat de Andrei, un tânăr jandarm din Timișoara, de 21 de ani, aflat în concediu pe litoral.

Polițiști din Galați au prins un hoț pe plaja din Vama Veche

Altă stațiune, alți polițiști detașați, aflați tot în timpul liber. La începutul acestei săptămâni, Tiberiu Mihalcea, Gelu Costin și Ciprian Doru Martin, trei tineri polițiști de la Galați, se aflau pe plajă în Vama Veche când au observat un bărbat care avea un comportament suspect, pe lângă șezlongurile ocupate de un grup de tineri. Deși erau în timpul liber, oamenii legii nu au stat cu mâinile în sân. „Polițiștii au realizat că ceva nu este în regulă și au observat cum bărbatul, la un moment dat, s-a apropiat de grupul respectiv. În doar câteva minute, acesta a plecat, având în mână un telefon mobil, încercând să se facă nevăzut. Colegii noștri l-au oprit pe bărbatul respectiv și l-au condus la sediul Poliției, pentru audieri. Bărbatul, de 23 de ani, bănuit de furt calificat, a fost reținut, pentru 24 de ore, iar telefonul mobil a fost recuperat și predat proprietarului de drept”, au afirmat reprezentanții ministerului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2455 secunde