Concurs Polițiști din Constanța, pregătiți pentru alegerile locale

284

Articole de la același autor

Peste 500 de polițiști constănțeni vor asigura liniștea și ordinea publică în zona a 151 de secții de votare de pe raza județului Constanța.
Toți oamenii legii vor fi dotați cu mijloace specifice de protecție și intervenție.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, subinspector Radu Croitoru, măsurile stabilite și dispuse de către conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța urmăresc asigurarea bunei desfășurări a campaniei electorale și a alegerilor locale, precum și un mod de acțiune corect și echidistant al polițiștilor în această perioadă.
Radu Croitoru a mai precizat că la nivelul IPJ Constanța există deja constituit un grup de lucru format din specialiști, care va urmări și va verifica, cu operativitate, modul de acțiune al polițiștilor în această perioadă, precum și verificarea și soluționarea operativă a situațiilor și sesizărilor din competența structurilor Poliției, pe timpul campaniei electorale și alegerilor.
De asemenea, pentru asigurarea integrității locurilor de afișaj electoral, locațiile respective vor fi incluse în itinerarele de patrulare ale dispozitivelor de ordine și siguranță publică.
Pe de altă parte, dacă se constată încălcări ale prevederilor Legii 67/2004 privind alegerea autorităților administrației publice locale, toate structurile care asigură paza secțiilor de votare (Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Comunitară) vor sesiza polițiștii din dispozitivele de siguranță publică, pentru constatarea de contravenții și aplicarea sancțiunilor, sau subunitatea de poliție competență teritorial, în măsura în care aspectele sesizate intră în sfera de competență a Poliției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9142 secunde