Controalele s-au mutat din stradă pe apă

Polițiștii au tras la mal "șoferii" fără permis

601
Polițiștii au tras la mal
Săptămâna trecută, polițiștii de la Transporturi Navale, în cooperare cu reprezentanți ai Autorității Navale Române, au efectuat mai multe controale ce au vizat ambarcațiunile de agrement, toată această activitate având drept scop prevenirea și combaterea criminalității în domeniul transporturilor navale. Au fost constatate, prin urmare, 18 infracțiuni și 25 de abateri de la normele contravenționale.

Polițiștii au controlat 482 de persoane și 381 de nave, dintre care 332 de ambarcațiuni de agrement și 49 de alte nave (remorchere, împingătoare, barje). Oamenii legii, împreună cu reprezentanții ANR, au verificat documentele ambarcațiu-nilor și motoarelor în cazul celor outboard, documentele conducătorilor acestora, dacă s-au respectat normele de siguranță a navigației și dacă s-a consumat alcool la bordul acestora. În urma controalelor au fost constatate 18 infracțiuni, printre care două furturi, o infracțiune de rupere de sigilii, o infracțiune de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, o infracțiune de fals privind identitatea și o infracțiune de amenințare.

De asemenea, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.800 de lei.

Prinși pe picior greșit

Printre exemplele furnizate de polițiști se află cel al unui bărbat de 33 de ani, din Cernavodă, care la data de 18 iulie, în zona kilometrului fluvial 302+800, localitatea Cerna-vodă, județul Constanța, conducea o ambarcațiune cu motor, fără a poseda certificat ori brevet de conducător. La data de 20 iulie, a fost depistat pe apă, în apropierea malului drept al fluviului Dunărea la kilometrul 262, un bărbat de 54 de ani, din comuna Ghindărești, județul Constanța, în timp ce conducea fără drept o ambarcațiune de agrement cu motor fără a poseda certificat de conducător. De asemenea, la data de 16 iulie, a fost prins în flagrant, pe fluviul Dunărea, Brațul Măcin, în zona kilometrului 8, din zona localității Măcin, județul Tulcea, un bărbat de 39 de ani, din municipiul Brăila, județul Brăila, în timp ce conducea o ambarcațiune metalică cu motor outboard. Trecându-se la legitimarea și verificarea docu-mentelor s-a stabilit că cel în cauză nu deține brevet sau certificat de capacitate necesar conducerii unei ambarcațiuni de agrement cu motor. În toate cele trei cazuri au fost întocmite acte premergătoare în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

Un alt incident a fost depistat de polițiști la data de 17 iulie, când a fost prins în flagrant, pe fluviul Dunărea, Brațul Măcin, în zona kilometrului 8, zona localității Măcin, județul Tulcea, un bărbat de 36 de ani, din comuna Cazașu, județul Brăila, în timp ce conducea o ambarcațiune din fibră de sticlă tip "vega" cu motor outboard.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul și-a declinat o identitate falsă. Totodată, el nu poseda certificat de capacitate sau brevet pentru conducerea ambarcațiunilor de agrement cu motor, motiv pentru care i-au fost întocmite acte premergătoare în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și fals privind identitatea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4584 secunde