Polițiștii au vizitat copiii aflați în vacanță în taberele din Costinești

227
Polițiștii au vizitat copiii aflați în vacanță în taberele din Costinești - xprevenire2-1628601110.jpg
Marți, 10 august, polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, specialiști ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, au desfășurat activități informativ-preventive în rândul adolescenților care au ales să își petreacă o parte din vacanță în taberele din stațiunea Costinești.

Astfel, cu scopul prevenirii unor comportamente ce vizează aspecte de discriminare și excludere socială, polițiștii le-au prezentat copiilor anumite aspecte referitoare la violența în unitățile de învățământ, precum și sfaturi de gestionare nonviolentă a acestora, siguranța pe internet, dispariții de minori. Prin exemple și situații concrete, polițiștii au expus modalități de prevenire a victimizării, în cazul unor infracțiuni de furt, tâlhărie sau agresiune fizică, dar și noțiuni legate de traficul de persoane, traficul și consumul de substanțe interzise.

Totodată, polițiștii au instruit organizatorii taberelor cu privire la măsurile de siguranță pe care ar trebui să le adopte, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative, atât pe timpul șederii minorilor în incinta taberelor, cât și al deplasărilor în excursii sau la plajă.

Pentru o vacanță în siguranță, polițiștii recomandă copiilor: „Nu părăsiți locul de cazare fără încuviințarea supraveghetorilor; când sunteți pe plajă, evitați să vă lăsați bunurile de valoare nesupravegheate; evitați să lăsați deschise geamurile sau ușa de acces a camerei unității de cazare”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3695 secunde