Moarte suspectă a unui bolnav psihic. Ce spune Poliția

250
Moarte suspectă a unui bolnav psihic. Ce spune Poliția - masinadepolitie-1628339999.jpg
Procurorii prahoveni au deschis un dosar penal şi fac cercetări, după ce un bărbat în vârstă de 61 de ani, internat în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, aflat în subordinea Direcţiei Generale de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, a murit. Iniţial, în cauză a fost deschis un dosar de ucidere din culpă, însă după necropsie încadrarea juridică a fost schimbată în loviri sau vătămari cauzatoare de moarte.Conform datelor furnizate sâmbătă de poliţia judeţeană Prahova, decesul bărbatului în vârstă de 61 de ani a fost anunţat la secţia de poliţie rurală Floreşti data de 5 august ,în jurul orei 11, de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti. Conform acestora, decesul survenise în aceeaşi zi, în jurul orei 6:50.

„În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii au dispus efectuarea necropsiei bărbatului, fiind realizată la data de 6 august de către Serviciul de Medicină Legală Ploieşti.În urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a opinat schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în loviri sau vătămari cauzatoare de moarte”, informează IPJ Prahova.

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au declarat, pentru News.ro, că în cauză au loc audieri şi că se va cere un supliment la expertiza medico-legală în urma căreia au fost ridicate suspiciunile privind decesul.Surse judiciare au declarat că pacientul mort a avut un conflict, în ziua de 1 august, cu un alt pacient din centru. Scandalul a fost aplanat de un angajat centrului, care ulterior l-ar fi lovit pe cel decedat. La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu trei zile mai târziu, în data de 4 august, când a constatat faptul că pacientul se simţea rău. El a fost dus la spital, dar nu a rămas, internat, revenind în centrul din Călineşti, iar a doua zi mai târziu starea i s-a agravat, survenind decesul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.424 secunde