Polițiștii caută monede antice și medievale, furate din situri arheologice

101

Articole de la același autor

Polițiștii din mai multe județe, printre care și cei din Constanța, au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la o nouă acțiune pentru combaterea și prevenirea infracțiunilor care vizează patrimoniul cultural național. Oamenii legii au descins la un târg filatelic și numismatic din Brașov, sâmbătă, 22 februarie. La acțiune au luat parte polițiști din Brașov, Alba, Caraș Severin, Constanța, Hunedoara, Neamț și Timiș, care i-au verificat pe cei 125 de participanți la târgul filatelic și numismatic. În final au fost descoperite șapte persoane, cu vârste cuprinse între 35 și 61 de ani, care ofereau spre comercializare 154 de monede antice și medievale, pentru care nu dețineau acte legale de proveniență. 
Suspiciunea oamenilor legii este că monedele provin din braconaj arheologic, motiv pentru care au fost confiscate și predate reprezentanților Direcției Județene pentru Cultură Brașov. 
Reamintim că, săptămâna trecută, au fost percheziții în opt județe, printre care și Constanța, pentru găsirea celor care dețin monede antice și medievale, furate din situri arheologice. La Constanța a fost efectuată o percheziție, ocazie cu care au fost găsite monede din aur și bronz, datând din Antichitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3868 secunde