Unde este nevoie de noi sensuri giratorii, în Constanța

2294
26
Unde este nevoie de noi sensuri giratorii, în Constanța - fondundeestenevoiesensurigirator-1393267481.jpg

Articole de la același autor

Noi sensuri giratorii vor fi realizate, anul acesta, în municipiul Constanța. Polițiștii și autoritățile locale consideră că acestea reprezintă răspunsul pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor rutiere. 


Pe lângă cele deja stabilite de oamenii legii, cititorii "Cuget Liber" au propus realizarea de astfel de construcții circulare în alte zone din oraș, pe care le consideră problematice.


Zone unde, la ore de vârf, traficul se desfășoară cu dificultate, sau unde au avut loc frecvent accidente - acestea sunt principalele criterii de care se ține cont în amplasarea unui sens giratoriu. În ultimii ani, în municipiul Constanța au fost realizate zeci de sensuri giratorii și, anual, sunt planificate noi astfel de construcții. Este nevoie de acestea, au atras atenția polițiștii, căci s-a dovedit că traficul este fluidizat și a scăzut numărul accidentelor grave.


Constănțenii cer sens giratoriu la "Betoane"


Cititorii cotidianului nostru ne-au transmis care sunt, în opinia lor, "punctele fierbinți" din municipiu, pe care oamenii legii și autoritățile locale ar trebui să le aibă în vedere pentru amplasarea de sensuri giratorii. 
Un astfel de sens este necesar, consideră Nelu, la intersecția străzilor Dezrobirii cu Baba Novac, în dreptul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân": "Dacă se poate unul și la ieșirea de la Academia Navală. Este un haos de nedescris, la intrare și la ieșire, la orice oră din zi și noapte". 


Este solicitat, de asemenea, un sens giratoriu la intersecția străzilor Soveja cu Ștefăniță Vodă (zona Betoane). "Cred că pe strada Soveja, în zona Betoane, ar fi necesar un sens giratoriu", ne-a transmis Leo, un alt cititor. "Dar de intersecția Soveja cu Ștefăniță Vodă ce spuneți? Cam câte accidente mai trebuie să se producă până se ia vreo hotărâre?", a ridicat problema un cititor din municipiul Constanța. "Nu există săptămână să nu fie cel puțin un accident în această intersecție! Cereți și părerea celor de la Circulație, poate faceți și acolo un giratoriu!", a mai precizat un altul. 


La rândul lor, constănțenii care locuiesc sau circulă des prin zona Brotăcei consideră necesar un sens giratoriu și la intersecția străzilor Adamclisi cu Sucevei. 


"În zona Brotăcei, unde locuiesc, este o aventură să mă încumet să plec de acasă cu mașina. Sincer! La Integra sunt mașini parcate neregulamentar, ceea ce îngreunează vizibilitatea, iar spre Brotăcei adormi la volan până reușești să intri în intersecție. Din punctul meu de vedere, ar fi și mai util dacă pe lângă sensul giratoriu ar fi fost adăugat sensul unic pe strada Adamclisi, din direcția Tomis III - Brotăcei", ne-a transmis Andreea. 


"Să se înceapă rapid cu sensul giratoriu de la Brotăcei. E haos, iar sensurile giratorii sunt o soluție excelentă. În Dubai, de exemplu, nu există intersecție fără sens giratoriu sau stradă fără scuar la mijloc, nu ai unde să întorci aiurea sau să intri pe contrasens, limita de viteză este de 80 km/oră în oraș" - a consemnat un constănțean, cititor al "Cuget Liber". 


Un altul atrage atenția că este nevoie de o construcție similară în zona CET, la intersecția arterelor Aurel Vlaicu și Cumpenei. 


Unde pot fi transmise propunerile


Toate aceste doleanțe le-am transmis, la rândul nostru, angajaților SC Confort Urban SRL Constanța, administratorul drumurilor din municipiul Constanța. Dar constănțenii trebuie să știe că pot să transmită orice propunere referitoare la realizarea unui sens giratoriu, către reprezentanții Primăriei Constanța sau către angajații SC Confort Urban SRL. "Se va ține cont de respectivele propuneri și vor fi, bineînțeles, transmise Poliției Rutiere, dar pentru programul de realizare din anii viitori. Pentru anul 2014 programul de realizare de sensuri giratorii a fost aprobat deja", ne-au precizat angajații SC Confort Urban SRL. 


Sensuri giratorii planificate pentru 2014 


Astfel, în 2014 sunt planificate și aprobate de autoritatea locală șase sensuri giratorii: unul în zona Brotăcei (intersecția străzilor Sucevei, Adamclisi și Dobrilă Eugeniu), două pe B-dul Alexandru Lăpușneanu - respectiv unul la intersecția cu strada Sucevei (zona Banca Religiilor) și unul la intersecția cu strada Nicolae Iorga (aproape de Universitatea "Andrei Șaguna") și trei pe strada Traian: la intersecția cu strada Mihai Viteazu (zona Colonadelor), intersecția cu Termele Romane (la Poarta 2, sensul giratoriu a fost montat deja, dar nu a fost terminat) și la intersecția cu B-dul Tomis (aproape de Lupoaică). 


Totodată, autoritățile locale au rămas "datoare" cu finalizarea sensului giratoriu de pe B-dul Aurel Vlaicu, intersecția cu str. Ștefăniță Vodă, a cărui realizare era planificată pentru sfârșitul anului trecut, dar a fost amânată din cauza vremii nefavorabile. 
Un alt sens giratoriu, care deocamdată este în stadiul de discuții între polițiști și autoritățile locale vizează intersecția dintre B-dul Mamaia și strada I. G. Duca. 


Ce se întâmplă cu "zebrele"? 


Indiferent de zona unde a fost amplasat deja sau urmează să fie realizat un sens giratoriu, constănțenii atrag atenția asupra unui alt aspect: "La toate sensurile giratorii, atât la cele vechi, cât și la cele ce se vor construi, trebuie urgent deplasate trecerile de pietoni la mai mult de 100 metri de ieșirea din sens, altfel vom avea parte de accidente mai multe decât până acum", a transmis un cititor al cotidianului. 


Ciprian Sobaru, șeful Poliției Rutiere Constanța, ne-a precizat că sunt sensuri giratorii pentru care s-au făcut deja propuneri pentru mutarea trecerilor de pietoni, urmând ca acestea să se facă în cel mai scurt timp posibil. 


Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Men
25 februarie 2014
"În zona Brotăcei, unde locuiesc, este o aventură să mă încumet să plec de acasă cu mașina. Sincer!

Cel care a facut afirmatia asta nu are ce cauta la volan ! Eu propun cate un sens giratoriu la fiecare intersectie , chiar si la aleile dintre blocuri ...si cate un politist oblgatoriu pentru fiecare sens...sa va treaca strada ! SA VA FIE RUSINE , SOFERI DE DUMINICA !

alex
25 februarie 2014
buna

Dar la demolat giratorii nu va ganditi? Cel de la Cora Bratianu este o alegere total neinspirata de "fluidizare a traficului". Se vorbea ca va fi si semaforizata intersectia, nu doar trantit un giratoriu si sanatate.

edy
25 februarie 2014
sens giratoriu

aveti in vedere si iesirea in soseaua nationala din str ionel teodoreanu (elvila). foarte multe accidente au loc acolo si majoritatea grave.

Un cetatean
25 februarie 2014
Ne plimam cu mortu prin sensul giratoriu

Un sens giratoriu Alba Iulia -IC Bratianu-autoritatile au izolat cartierul de case, nu se poate intoarce decit la sensurile giratorii de la LIDL si pod IPMC-suntem obligati ca la fiecare drum sa facem in plus 1Km -consum inutil de benzina.Acum si mortul cand il duci la biserica din cartier trebuie sa-l plimbi prin sensul giratoriu de la LIDL si apoi te intorci pentru a putea intra pe str Alba Iulia

Mishu
25 februarie 2014
Sunt de ajuns...

Ajunge cu atatea sensuri giratorii !!! Mai montati si semafoare , pentru ca sunt total neinspirate unele (sensuri giratorii pe drumuri cu prioritate (europene , nationale, bulevarde).

Lite
25 februarie 2014
H

Astia fac sensuri giratorii doar ca sa umfle preturile de constructie si sa fure niste bani publici. Intersectia de la Butelii trebuia sa fie semaforizata, cu actualul sistem de sens giratoriu e un haos total... fiind cea mai aglomerata intersectie din oras.

admirator
25 februarie 2014
pai in toamna

spuneati ca in programul de anul asta, va intra si sensul giratoriu de la CET (A.Vlaicu/Cumpenii). L-a papat lupu intre timp? Veniti in intersectie sa vedeeti cum merge stopul ala demolat pe jumatate (erau stopuri pentru fiecare sens, acum sunt pe tot bulevardul, cam 10 benzi). Vedeti cate accidente su avut loc aici si ce trafic e. Haotic, din cauza stopurilor incorecte, dupa ce au fost darimate si taiate jumatate din instalatii...

vio
25 februarie 2014
alo opc,alo dsv,alo dir. sanitara!

la noi in cta ,profi si kaufland vand lapte stricat proxi si profi sau lapte toxic din ungaria(kaufland)..iar dobre si fiii sunt cunoscuti pt produsele lor de panficatie si patiserie toxice si pline de e uri ..alooo dsv, aloo directia sanitara ,alo opc!

constantean
25 februarie 2014
si la altii e la fel

In Brasov sunt mult mai multe giratorii si in Sibiu se construiesc in prostie.

Men
25 februarie 2014
Acolo ai linie continua si mai este si drum national !

Dar de unde sa stii tu , ca oricum tai linia zi de zi...nu vrei un sens si in fatza portii unde locuiesti ?

Răspuns la: sens giratoriu
Adăugat de : edy, 25 februarie 2014
aveti in vedere si iesirea in soseaua nationala din str ionel teodoreanu (elvila). foarte multe accidente au loc acolo si majoritatea grave.
26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5206 secunde