Polițiștii constănțeni merg în licee pentru a desfășura activități cu elevii

218
Astăzi, începând cu orele 10, polițiștii constănțeni au desfășurat activități de prevenire a violenței , delincvenței juvenile și de prevenire a victimizării tinerilor la Colegiul Tehnic Pontica Constanța. 


"Violența poate deveni un cerc vicios. Elevii care au fost agresați au tendința de a avea puțini prieteni cu care să poată comunica ușor și adesea au sentimentul izolării și al singurătății. De asemenea, tinerii simt incapacitatea lor de a se angaja în situații sociale, se simt neajutorați și incapabili să controleze propriul mediu. Acest fapt determină diverse grade de marginalizare, punându-l pe adolescent într-o ipostază de confruntare personală cu ceilalți, ceea ce împiedică formarea unor deprinderi sociale non-violente. Acești elevi, la rândul lor, au tendința de a-i agresa pe ceilalți. Violența influențează în mod negativ educația eficientă. Astfel, derulăm în continuare activitatea de prevenire a violenței, prevăzută în cadrul campaniei IGPR - "Nu lăsa violența să te transforme în infractor!". Scopul acestei campanii este reducerea riscului de implicare a elevilor de liceu în acte de violență, informarea elevilor cu privire la consecințele actelor de violență și modalități concrete de prevenire a acestora în unitățile de învățământ", explică Cristina Vasile, purtător de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere. 


În cadrul activității, elevii au vizionat filmul instructiv-educativ "Cheia e la tine!"  și ulterior s-au purtat discuții informativ-preventive si interactive cu aceștia, pornind de la teoria Piramidei lui Maslow, ceea ce definește unicitatea ființei umane: existența nevoilor - nevoi care ne unesc și totodată ne deosebesc. De asemenea, adolescenților le-au fost făcute recomandări cu privire la adoptarea unei conduite non-violente și a unei comunicări eficiente.  


În plus, li s-au prezentat aspectele legale cu privire la Codul Penal și răspunderea penală a minorilor care au încălcat legea.
"Acestora li s-a recomandat să fie atenți când își aleg prietenii, să evite compania celor agresivi, obraznici sau delincvenți, să nu se lase influențați să comită fapte ilegale și să analizeze singuri riscurile la care se expun, să respingă așa-zisele "distracții" : consum de droguri, alcool, distrugeri, violențe etc., să nu încerce rezolvarea  conflictelor prin violență, să apeleze la sprijinul  părinților, profesorilor, polițiștilor", afirmă purtătorul de cuvânt. 


A fi puternic nu înseamnă să fii violent și de temut pentru cei din jur. Alegeți școala, serviciul, prietenii și familia pentru a vă construi un viitor așa cum vi-l doriți. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2557 secunde