Polițiștii dați afară vor fi despăgubiți cu… jumătate de salariu

527
1

Pentru prima oară după 22 de ani, numărul angajaților din Aparatul Central al MAI scade sub 1.000, "după cum este firesc", declară ministrul Traian Igaș.
Potrivit unui cominicat al Ministerului Administrației și Internelor, legat de disponibilizări, persoanele care vor fi concediate vor beneficia de un ajutor financiar. Acesta este stabilit în raport cu vechimea efectivă în calitate de personal militar/polițist, calculat în funcție de salariul de bază avut în luna schimbării poziției de activitate (50% din salariul funcției de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 1 și 5 ani, 55% din salariul funcției de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 5 și 15 ani inclusiv, respectiv 60% din salariul funcției de bază, la vechime efectivă de peste 15 ani).
Conform ordonanței privind reorganizarea Internelor, polițiștii și cadrele militare care își dau demisia sau își suspendă con-tractul de muncă, anterior datei aplicării măsurilor de reducere a numărului de posturi, sunt scutite de la plata cheltuielilor de școlarizare. Decizia a fost luată după ce ministrul a discutat cu sindicatele.
Se pare că și absolvenții vor fi afectați de noua reorganizare. Aceștia ar urma să fie repartizați la unitățile din structura MAI în perioada 28-30 decembrie 2011 și numiți în funcție începând cu data de 1 ianuarie 2012, astfel încât să se prezinte la noile posturi din 3 ianuarie 2012, relevă proiectul.
Roxana IONESCU



Comentează știrea

omul cu coasa
7 octombrie 2011
minciuni

minti ordinarule.......are peste 1500 de lucratori.....nu ai dat pe nimeni afara din minister......au fost incadrati la alte unitati si sunt delegati la minister......tu chiar nu ai bun simt deloc? ce fel de educatie dai la copiii tai bai ordinarule? ma mir ca nu te altoieste tactu .....pacat ca nu a facut-o cand trebuia......esti un ratat tradatorule indiferent de functiile pe care le vei ocupa.....in fata mea toti sunt egali.....doar sunt omul cu coasa......

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Eveniment : Calvarul familiei Luca
Pagina a fost generata in 1.3854 secunde