Polițiștii de frontieră se pregătesc pentru sărbători: "Recomandăm cetățenilor să folosească toate punctele de frontieră"

169
Polițiștii de frontieră se pregătesc pentru sărbători:

Articole de la același autor

În perioada următoare, marcată de sărbători ca Floriile, minivacanța de 1 Mai și Paștele Ortodox, polițiștii se așteaptă la o creștere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei.



Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră Române: „Din experiența anilor trecuți, creșterea va fi în mod special la granițele cu Ungaria și Bulgaria, ca urmare a faptului că mulți cetățeni români aflați în state ale Uniunii Europene revin în țară de sărbători sau vor pleca în vacanță în țările vecine”.



Astfel, la Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) au fost luate măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere și control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră lucrează împreună cu structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în zonele de competență.



În prezent, traficul la graniță se derulează în condiții normale, iar dacă situația o va impune, cele mai aglomerate artere de control, printre care se află PTF Vama Veche și PTF Negru Vodă, vor fi suplimentate până la capacitatea maximă permisă de infrastructură.



„În continuare, recomandăm cetățenilor români și străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internațional și să consulte aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro”, au mai transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Poliției de Frontieră Române.



La frontiera româno-bulgară, sunt zece puncte de trecere cu specific rutier: PTF Giurgiu, PTF Zimnicea (Bac), PTF Turnu Măgurele (Bac), PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița, PTF Dobromir, PTF Bechet (Bac) și PTF Calafat.



La granița nu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere a frontierei: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu, PTF Vărșand, PTF Salonta, PTF Borș, PTF Borș II, PTF Valea lui Mihai, PTF Săcuieni, PTF Petea, PTF Urziceni și PTF Cenad.

Restricții și recomandări pentru autovehiculele cu o capacitate de peste 7,5 tone

În zilele de 30 aprilie și 2 mai, în intervalul orar 16:00 – 22:00, și 1, 3 și 6 mai, între orele 06:00 – 22:00, pe teritoriul României, pe DN39, sectorul de drum Mangalia-Agigea, va fi restricționată circulația autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepția celor destinate transportului de persoane.



Astfel, în intervalele specificate, șoferii auto-marfarelor nu pot intra în țară prin PTF Vama Veche, dar autoritățile recomandă folosirea PTF Negru Vodă.



De menționat este că, în perioada menționată, traficul de călători și autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfășura în condiții normale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9064 secunde