Minivacanță de 6 zile pentru angajații români, în luna mai

89
Minivacanță de 6 zile pentru angajații români, în luna mai - minivacanta-1706196534.jpeg

Articole de la același autor

Sărbătorile legale în România sunt acele zile declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. Iată când va fi următoarea minivacanță de 6 zile pentru români.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Aceste zile for fi compensate cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile sau prin compensații financiare.

Prima perioadă extinsă de repaus pentru români în 2024, după luna ianuarie, se va ivi în mai. În această perioadă, angajații care pot face punte vor beneficia de șase zile libere, deoarece sărbătoarea de 1 Mai este asociată cu cea a Paștelui, la care se adaugă și o zi-punte acordată de Guvern.

Paștele Ortodox va avea loc pe data de 5 mai, iar zilele de 1 mai (miercuri) și 2 mai (zi-punte) vor aduce oportunitatea angajaților de a sta acasă. Iar ulterior, în intervalul 3-6 mai, românii se vor bucura de liber în Vinerea Mare, sâmbăta dinaintea Paștelui, precum și în prima și a doua zi de Paște. Următoarea ocazie a românilor de a beneficia de o minivacanță o vor avea cu ocazia sărbătorii Rusaliilor. În această perioadă, angajații vor avea la dispoziție trei zile libere, respectiv cele două de weekend din 22-23 iunie și ziua de Rusalii, pe 24 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5749 secunde