Video În 2024, românii vor avea trei zile libere în plus, acordate de Guvern

359
În 2024, românii vor avea trei zile libere în plus, acordate de Guvern - zile-libere-1704309541.jpeg
Anul acesta, românii se vor bucura de mai multe zile libere legale. Este vorba de 17 zile de sărbătoare, plus încă trei acordate de Guvern, care vor duce la weekenduri prelungite. Vor fi, însă, și ocazii ratate de a sta în plus acasă, atunci când sărbătorile se nimeresc în zilele de sâmbătă și duminică.

Zilele libere de care se vor bucura românii anul acesta sunt: 24 ianuarie (miercuri - Ziua Unirii Principatelor), 1 mai (miercuri - Ziua Muncii), 3 mai (Vinerea Mare), 6 mai (luni - a doua zi de Paşte), 24 iunie (luni - a doua zi de Rusalii), 15 august (joi - Sfânta Maria), 25 şi 26 decembrie (miercuri şi joi - prima şi a doua zi de Crăciun). Bugetarii vor avea trei zile libere în plus în 2024. La acestea se adaugă 2 mai (joi), 16 august (vineri) şi 27 decembrie (vineri), zile libere pentru care Guvernul a decis să se facă „punte” şi să fie recuperate prin prelungirea programului de lucru. Celelalte sărbători legale - 6 ianuarie (Boboteaza), 7 ianuarie (Sfântul Ioan Botezătorul), 5 mai (prima zi de Paşte ortodox), 1 iunie (Ziua copilului), 23 iunie (prima zi de Rusalii), 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României) - cad, în 2024, în zile de sâmbătă sau duminică. În total, vor fi 20 de zile libere.

La capitolul zilelor libere legale, anul 2023 a fost unul norocos pentru români, existând posibilitatea de a se face aceste „punți” pentru a obține minivacanțe. În anul 2024, situația nu va fi la fel de bună, din cauză că aceste zile vor pica în zile de weekend sau chiar în mijlocul săptămânii.

Următoarea minivacanță pentru angajați va fi de 1 Mai și Paște. Cele două cad foarte aproape una de cealaltă și se va face „punte”. Astfel, vom avea zile libere de pe 1 mai până pe 6 mai. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6292 secunde