Polițiștii detașați în Franța se întorc acasă

333
Polițiștii detașați în Franța se întorc acasă - politistiiseintorcacasagelumanol-1346594820.jpg

Cei 25 de polițiști români, care s-au aflat vara aceasta în misiune pe teritoriul Franței, se întorc acasă. La solicitarea părții franceze, ei au patrulat pe străzile Parisului în intervalul 11 iunie - 31 august, fiind a doua misiune de acest gen desfășurată în capitala Franței, după cea desfășurată în perioada sărbătorilor de iarnă (25 noiembrie 2011 - 15 ianuarie 2012).


Polițiștii români care s-au aflat în respectiva misiune sunt buni cunoscători ai limbii franceze și sunt specializați în combaterea și prevenirea infracțiunilor judiciare și de crimă organizată. Printre acești polițiști, s-a aflat și inspectorul Gelu Manolescu, din cadrul Poliției Constanța.

Prezent la festivitatea de încheiere a misiunii, procurorul general al Franței, Francois Molins, a apreciat contribuția polițiștilor români la întocmirea dosarelor penale, precizând că finalitatea acestor misiuni o reprezintă destructurarea rețelelor de trafic de persoane care acționează în Paris. De asemenea, autoritățile franceze au apreciat că delicvența în rândul românilor din Franța a scăzut în ultimele trei luni, dovedindu-se necesitatea continuării colaborării celor două state.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 August 2012
Stire din Eveniment : Păziți-vă de tâlhari!
Pagina a fost generata in 1.0813 secunde