Polițiștii din Constanța au prins mai mulți șoferi drogați, decât beți, la volan

488
Polițiștii din Constanța au prins mai mulți șoferi drogați, decât beți, la volan - 8f5a6f63016147b479a692b3c23-1563036863.jpg

Articole recomandate

Polițiștii rutieri au depistat 13 șoferi care conduceau sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în timpul unei acțiuni care s-a desfășurat timp de patru zile în municipiul Constanța, a anunțat, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

"În perioada 4 - 7 iulie, polițiștii Direcției Rutiere și ai Serviciului Rutier pentru Misiuni Speciale au testat 912 conducători de autovehicule. (...) Au fost constatate 15 infracțiuni, dintre care nouă de conducere a unui vehicul sub influența altor substanțe (THC, metamfetamină, canabis, ecstasy) și patru pentru conducerea sub influența alcoolului", se precizează într-un comunicat al IGPR.

Conform aceleiași surse, în urma controalelor au mai fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 57.800 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut 49 de permise de conducere, dintre care 35 pentru consum de alcool.

Poliția Română reamintește că, potrivit prevederilor Codului penal, "se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă, persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere".

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește.

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8288 secunde