Polițiștii, duși cu zăhărelul. "Nu am simțit nimic la salariu, țeapă din nou!"

17072
10
Săptămâna viitoare se vor decide salariile mai multor familii bugetare pentru următorii ani. Din câte am putut afla, din spatele ușilor închise, polițiștii ar urma să beneficieze cel mai puțin în urma acestor creșteri. La polul opus s-ar afla profesorii, asistenții sociali și medicii.

În ciuda faptului că legea obligă la respectarea principiului egalității și nediscriminării, în opinia sindicaliștilor din familia ocupațională "apărare, ordine publică și securitate națională", Guvernul favorizează anumite profesii doar pentru a-și atinge scopul electoral.

Interesele polițiștilor și personalului contractual din MAI au fost susținute de Du-mitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual în Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială a Senatului. De asemenea, Dumitru Coarnă a încercat să integreze în viitoarea lege a salarizării amendamentele care privesc familia ocupațională "apărare, ordine publică și securitate națională".

Totul ar fi fost în zadar, în opinia sindicaliștilor, care susțin că această comisie votează strict după ceea ce spune ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

"Ministrul Muncii este prezent de dimineață până seara în comisie. Această comisie votează exclusiv după punctul de vedere al Liei Olguța Vasilescu, adică al Guvernului", susțin sindicaliștii.

Între solicitările polițiștilor, se regăsește și aceea de eliminare - pe cale de excepție, în cazul MAI - a plafonului de 30% pentru sporuri, indemnizații, pe ordonator de credite, prevăzut la art. 25 din corpul proiectului de lege, având în vedere specificitatea muncii desfășurate de către polițiștii, militarii și personalul contractual din această instituție.

"Polițiștii au fost duși cu zăhărelul, pentru că textul legii spunea că produce efecte de la 1 aprilie și toată lumea credea că la salariul din luna mai vom simți aceste creșteri. Țeapă, din nou! Din păcate, nimeni nu pune întrebări despre salarii, nimeni nu este interesat. Foarte mulți polițiști nu au habar din ce se compune fluturașul de salariu, iar dacă vreți să le luați câte 10 lei, nu va fi nicio problemă. Asta, spre deosebire de alte sisteme. Profesorii, medicii și chiar cei de la penitenciare observă cea mai mică modificare la salariu", ne-a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

v v v

Sindicaliștii mai au pe lista de revendicări spor de 40% pentru efectuarea permanenței, creșterea de la 75% la 100% a sporului pentru repaus săptămânal și sărbători legale și majorarea marjei coeficienților de salarizare pentru agenții de poliție. De asemenea, se cere eliminarea disfuncției salariale privind fidelitatea, care a rămas la nivelul anului 2009 și acordarea ajutoarelor bănești la pensionarea pentru vechime și limită de vârstă. Sindicaliștii mai acuză faptul că, pentru polițiști, sporurile se aplică la salariul de bază dinaintea gradației, diferit față de celelalte categorii bugetare.

"Ei vor să mai ciupească 10%, să aibă unde să dea, acolo unde este bazinul electoral mai mare. Singurul principiu pe care a fost făcută legea este bazinul electoral. Sunt cele două mari familii: Sănătate și Asistență socială și Educație. Aici există 500.000 de alegători, la care se adaugă familii și prieteni, ajungând la două milioane. Atunci, de ce să ne mai batem capul cu polițiștii? Sau cu soldații?", a mai declarat, pentru "Cuget Liber", Cosmin Andreica.

Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială a Senatului este for consultativ, urmând ca inițiativa să ajungă la Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială din Camera Deputaților, în cursul săptămânii viitoare, acesta fiind for decizional. 

Comentează știrea

Marlanescu
19 mai 2017
salariile se vor decide pt.urmatorii ani?

sa ziceti saru-mana daca astia mai apuca vara viitoare.adica guvernul.totul e o mascarada de prost gust,adresata ,,prostilor,,cum ne vad ei.mai vedem,mai vedem...

gigel frone
19 mai 2017
Militieni

Dupa ce ca nu stiu sa faca niminc mai vor si bani. Nu ii platim noi , oare?

Plutonier Capsuna
19 mai 2017
Fraierii de serviciu

Intrebare ptr toti fraierii din Sindicatul Politistilor condusi de D.Coarna :cine a girat la alegeri PSD-ul & Dragnea????Raspuns :Dumitru Coarna.Va mai amintiti cand emisiunile de la A3 ,cand seful vostru D.Coarna ii înălța osanale lui Dragnea? Ati votat,PSD-ul a iesit cu peste 40%,v-a tras teapa,acum indurați.Prostia nu este o scuza ,prostia se plătește.Doamnele Olguta si Carmen Dan,poarta stampila "Garantat 100% Dragnea & PSD".Ele reprezinta optiunea voastra electorala,voi ati ales Dragnea &PSD, de buna voie si nesiliți de nimeni.De la o posta se vede ca programul de guvernare scornit de Dragnea&Co. este o utopie si ca el repeta pomenile electorale si dezastrul guvernarii Tariceanu din 2008. Ca sa va spalati rusinea aveti 3 optiuni: 1.Decapitati conducerea sindicatului incepand cu Coarna,ii dati un șut in cur lui si amicilor lui din conducerea sindicatului. 2."Prise de la Bastille "-va mobilizați toti sindicaliștii si luati cu asalt Kiseleff Nr.10,Bucuresti Sect1., si va recastigati toate drepturile promise.3 Bagajelul si urmati calea celor 3 milioane de romani care au fost infranti si umiliti de 27 de ani de politicienii corupti.Italia&Spania -primele optiuni PS.Eu recunosc ca am fost unul din fraieri care am dat votul in '96 sinecuristului de Constantinescu ,care acum linge clantele pe la ALDE & PSD( e sarac, are o amarata de pensie de Presedinte de Romania), sau ca am crezut in onestitatea lui M.Munteanu cu Piata Universitatii.M.Munteanu dovedit in 2016 a fi turnator al Securitatii (apoi al SRI) cu acte in regula.

Dontu
19 mai 2017
Primaria Cumpana angajeaza...

Prima fotografie este graitoare si poate fi un indemn bun de urmat: daca nu va convine , angajati-va la politia locala , in minerit , docher (cum am fost eu) , sau capsunari... Pentru o meserie de medic sau inginer IT , iti mai trebuie si ceva IQ...

ginerica politust
19 mai 2017
Pensio slimentaremari

SI uite ASA cresc pensiole alimentar care ajung la specimens ahtiate doar dupa bani SI .... Barbatei cu guncii...ce bine e Sa sugi de la o Tara...

Cetatean Roman
19 mai 2017
Marire salariala

Dupa cum bine stiti unii si altii nu, toate maririle astea, vor fi suportate din banii nostri, ai contribuabililor care, muncim pe salariul minim pe economie. Pentru a putea fi realizate aceste mariri in primul rand ar trebui sa ne mareasca noua salariile. Altfel, totul este o fata morgana. Cum poti mari cheltuielile daca nu cresti veniturile la bugetul de stat? Eu personal nu am nimic impotriva sa mareasca salariile la bugetari. Dar cresteti fratilor salariile si la privati, adica la cei care va platesc salariile!

sof
19 mai 2017
femeia de serviciu

Alo mapn la voi e bine?e bine .la ofiteri ma refer.pfoaaaa praf sunteti.nu negociaza mapn ?

jj
19 mai 2017
jj

mai bine va faceti treaba, se circula haotic, ca in jungla in oras. toti vb la telefon, trec pe rosu, pe trecerea cu pietoni, parcheaza unde vor, in strada, dubleaza....etc...etc TREZIREA

mvm
19 mai 2017
sa comentam!

Articolul pare a fi mincinos, comentarii facute de tembeli/ politia trebuie sa oblige soferii la plata amenzilor.

nea nicu
19 mai 2017
Cerere

Sunt pensionar si vreau concediu medical, de odihna (am baut prea mult) si concediu maternal .

Pagina a fost generata in 0.2964 secunde