Polițiștii îi învață pe constănțeni să se apere de tâlhari

212

Sesizările cu privire la tâlhării au crescut în ultima perioadă în municipiul Constanța.

În general, tâlharii atacă, de obicei, persoanele care se află, la ore târzii, în locuri retrase și neiluminate sau bătrâni și copii lipsiți de apărare. Atacatorii își urmăresc victimele și sar asupra lor când împrejurările le sunt favorabile.
De aceea, oamenii legii recomandă ca după lăsarea întunericului să evitați deplasările și plimbările pe alei neiluminate, izolate sau necirculate. De asemenea, evitați să vă expuneți bijuteriile sau alte obiecte de valoare, pe stradă.
"Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este...strigătul! Vă poate ajuta pentru a descuraja hoții. Însă, până la sosirea unei persoane care vă poate ajuta, trebuie să vă apărați prin mijloace proprii. De exemplu, puteți lovi, zgâria sau mușca agresorul în zona feței. În acest fel, hoțul poate fi identificat mult mai ușor de către polițiști", ne sfătuiesc polițiștii, potrivit unui comunicat al IPJ.
De asemenea, nu purtați telefonul mobil la vedere și nu îl lăsați nesupravegheat sau nu vă lăudați persoanelor necunoscute cu banii sau valorile pe care le aveți asupra dumneavoastră sau acasă. Și, ori de câte ori sunteți victima unei infracțiuni sau martor în asemenea situații, nu ezitați să anunțați imediat Poliția, apelând numărul de urgență 112.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.586 secunde