Polițiștii, în control în școlile și grădinițele din Constanța: verifică măsurile împotriva COVID 19!

668
Polițiștii, în control în școlile și grădinițele din Constanța: verifică măsurile împotriva COVID 19! - 20octpolitiainscoli-1603180679.jpg
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța vor verifica aplicarea măsurilor

de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în grădinițele și în școlile constănțene.

„Având în vedere necesitatea accentuării activităților de prevenire a răspândirii Covid-19 în cadrul unităților de învățământ preuniversitar constănțean, I.P.J. Constanța și I.S.J. Constanța vor intensifica activitățile specifice de monitorizare și de control în întreg județul.

Astfel, începând cu data de 16 octombrie, au fost demarate acțiuni ale polițiștilor de ordine publică în parteneriat cu reprezentanții I.Ș.J. Constanța, prin care se verifică respectarea măsurilor de protecție în cadrul instituțiilor școlare pe parcursul derulării cursurilor (purtarea permanentă a măștilor faciale, respectarea distanței minime de protecție între elevi, existența și folosirea dezinfectanților etc.), în conformitate cu prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății nr. 5487/ 1494/ 31.08.2020 de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS –CoV-2”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

De asemenea, polițiștii rutieri vor realiza controale, pe toate rutele de deplasare, în mijloacele de transport special destinate elevilor, dar și în mijloacele de transport în comun din județul Constanța, pentru a verifica dacă sunt respectate normele de prevenire a răspândirii Covid-19 în rândul personalului care transportă elevi.

Acțiunile au scop preventiv, iar în cazul în care se vor constata nereguli privind respectarea normelor în vigoare, reprezentanții I.P.J. și I.Ș.J. vor acționa în conformitate cu precizările legislative în vigoare, în funcție de expertiza instituțională specifică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8139 secunde