Polițiștii, pregătiți să intervină! Scandalurile cu interlopi, interzise pe litoral!

6132
Polițiștii, pregătiți să intervină! Scandalurile cu interlopi, interzise pe litoral! - fondclanuriinterlope-1596737281.jpg
Vremurile în care clanurile interlope conduceau din umbră litoralul au apus. Drept dovadă, interlopii care ajung la malul mării cu chef de scandal sunt imediat luați în vizor și se aleg cu dosare penale. "Intervenim prompt, astfel încât situațiile să nu escaladeze", ne-a declarat comisarul șef Mircea Vizitiu, adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. La fel de prompt se intervine și în cazul infractorilor întorși acasă, în contextul pandemiei.

Ani buni, clanurile infracționale au semănat teroare în județul de la malul mării. Și-au clădit afacerile ilegale pe proxenetism, trafic de carne vie, cămătărie, contrabandă și bișniță de țigări, iar când apărea disensiuni între clanuri reglările de conturi erau de răsunet, cu săbii, înjunghieri și împușcături în plină stradă. Vremea acestor răfuieli sângeroase a trecut; o parte dintre cei considerați cândva ca fiind interlopi și-au mutat afacerile în legalitate, alții au murit, iar o bună parte dintre membrii grupărilor, de o importanță mai mică sau mai mare în "ierarhia" clanurilor, au plecat în străinătate, în căutarea unor alte posibilități de a face bani.

Totodată, și polițiștii au fost mai focusați pe activitatea infracțională a grupărilor infracționale cunoscute, drept pentru care, în ultimii ani, nu au mai avut loc reglări de conturi de răsunet sau alte evenimente care să facă simțită prezența clanurilor interlope.

Scandalurile sunt înăbușite "din fașă", iar suspecții - urmăriți de lege!

E drept însă că în special în timpul verii membri ai clanurilor din alte părți ale țării vin spre litoral și apar "scântei". Sau că mai sunt situații când indivizi cu renume infracțional din județul nostru fac scandal. De exemplu, cele mai recente cazuri au fost în vara lui 2019. Într-unul din cazuri, un afacerist din Constanța a reclamat că a fost înjunghiat de doi indivizi, într-un club din Mamaia. În urma cercetărilor s-a stabilit că agresorii erau Eminescu și Tancu Băncuță, membri ai clanului lui Cocoș Băncuță, din Brăila, mutați de ceva vreme în Constanța. Cei doi au fugit din țară, în prezent pe numele lor fiind emise mandate internaționale de arestare, iar potrivit surselor noastre, până la prinderea lor este doar o chestiune de timp.

Într-un alt caz, Claudiu Montana, unul dintre cei considerați ca fiind interlopii Constanței, a tras mai multe focuri de armă în plan vertical într-un club din Mamaia, în iulie 2019. Ulterior, acesta a fugit din țară, iar în perioada în care se afla peste hotare a înregistrat un filmuleț cu amenințări către gruparea rivală, pe care l-a postat în mediul online. La începutul acestui an, bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost prins și arestat preventiv.

De asemenea, mai sunt împrejurări în care membrii ai grupărilor infracționale vin spre litoral, mai ales vara. Printre cei care au "vizitat" litoralul s-au numărat membri ai grupării lui Cosmos Tănase, din Iași, ai clanului "Tâmplarul" din Sibiu sau inclusiv ai clanurilor din Ialomița. Aceștia sunt însă supravegheați îndeaproape, astfel încât să nu existe situații conflictuale sau alte evenimente de natură infracțională.

Drept pentru care, după cum ne-a precizat comisarul șef Mircea Vizitiu, adjunctul IPJ Constanța, nu au existat situații care să pună probleme. "În ultima perioadă nu am înregistrat situații de risc, generate de grupările infracționale sau de clanuri, cum spuneți dumneavoastră, situații care să ridice probleme deosebite. Monitorizăm în permanență județul, este preocuparea noastră constantă să destructurăm aceste grupări infracționale, astfel că sunt în atenția noastră și intervenim pentru a anihila din fașă situațiile conflictuale", a precizat comisarul șef Mircea Vizitiu.



Șmecherașii din străinătate au venit cu "alba neagra"


Vara aceasta, în plus față de sezoanele estivale trecute, pandemia de coronavirus aduce provocări noi. Pe de o parte, polițiștii constănțeni au în însărcinare supravegherea respectării restricțiilor impuse de limitarea răspândirii noului coronavirus. Iar pe de altă parte, pandemia a "trimis" spre case infractorii plecați peste hotare. O dovadă a faptului că acești infractori s-au îndreptat spre Constanța este și faptul că au reapărut țeparii cu "alba-neagră". "Avem provocări, dar ne concentrăm atenția pentru monitorizarea situației și depistarea elementelor infracționale. De exemplu, au reapărut cazurile de tipul jocurilor clandestine de noroc de tipul «alba-neagra», care erau eradicate pe litoral. Am intervenit prompt, i-am reținut și instanța a dispus măsura controlului judiciar în aceste cazuri", a punctat comisarul șef Mircea Vizitiu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5611 secunde