Străzi din Constanța, "împânzite" cu radare, în miez de noapte, pentru a-i prinde pe vitezomani

273
În repetate rânduri, în special în timpul verii, constănțenii au reclamat că principalele artere ale municipiului Constanța, dar și ieșirile din oraș devin piste de curse pentru șoferii teribiliști, care calcă pedala de accelerație până în podea! Pentru a-i mai domoli pe vitezomani, polițiștii constănțeni au început să iasă cu radarele pe străzi, în miez de noapte!

Șoferii teribiliști au dat dintotdeauna bătăi de cap polițiștilor de la Rutieră. Pe de o parte, pentru că își "umflă" mușchii și vor să demonstreze capacitățile mașinii din dotare, pe de altă parte, pentru că în goana lor există riscul producerii unor accidente tragice. În general, vitezomanii aleg să-și testeze adrenalina și puterea mașinii pe artere care duc spre ieșirile din oraș sau care sunt mai puțin circulate, mai ales după miezul nopții. Așa se face că mai mulți constănțeni au reclamat oamenilor legii că noaptea răsună de motoare turate pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu sau Tomis.

O altă zonă preferată de vitezomani este pe Șos. I. C. Brătianu și ieșirea spre Valu lui Traian. De altfel, în zona respectivă au avut loc în trecut numeroase accidente soldate de morți, autoritățile stabilind ca o porțiune de aproximativ un kilometru, între cele două localități să fie desemnată "punct negru", în încercarea de a le atrage atenția șoferilor asupra riscurilor la care se expun. Ba mai mult, administratorul drumului a montat și un parapet despărțitor între sensurile de mers. Cu toate acestea, vitezomanii continuă să calce accelerația cu încăpățânare pe DN 3, spre Valu lui Traian.

Mai mulți șoferi lăsați fără permisele auto

În consecință, polițiștii de la Rutieră au organizat în noaptea de 4 spre 5 august o amplă acțiune, pentru depistarea celor care încalcă normele privind viteza de deplasare. Astfel că au "împânzit" atât Șos. I. C. Brătianu cât și DN 3 cu radare. Iar sancțiunile au curs toată noaptea!


"În urma activităților au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.205 lei, dintre care 23 pentru depășirea limitei legale de viteză. În plus, polițiștii rutieri au reținut patru permise de conducere, toate pentru depășirea cu peste 50 kmh a limitei legale de viteză", au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

De exemplu, unul dintre cei care au rămas fără permis, un bărbat de 32 de ani din orașul Murfatlar a fost depistat având o viteză de 161 km/h, într-o zonă unde limita de viteză este de 70 km/h. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5831 secunde