Alarmant! Din ce în ce mai mulți șoferi drogați în trafic!

344
Alarmant! Din ce în ce mai mulți șoferi drogați în trafic! - fonddrogaticta-1596041074.jpg

Articole de la același autor

Situație alarmantă: numărul celor ce se urcă la volan după ce au consumat droguri este în creștere, de la an la an. O demonstrează datele centralizate la nivelul Agenției Naționale Antidrog. De altfel, la fiecare filtru organizat pe străzile Constanței polițiștii depistează cel puțin unul sau doi șoferi care au luat cannabis sau cocaină.

În urmă cu zece ani, polițiștii rutieri depistau în jur de 10 – 20 de șoferi care consumaseră stupefiante înainte de a se urca la volan. Alcoolul era, la vremea respectivă, principalul "drog" al teribiliștilor. Între timp, situația este în curs de schimbare. O constată și specialiștii Agenției Naționale Antidrog, care punctează în cel mai recent Raport Antidrog faptul că numărul șoferilor depistați, an de an, sub influența stupefiantelor, a ajuns de ordinul sutelor. De exemplu, în 2019 comparativ cu anul anterior, numărul șoferilor depistați drogați a ajuns la aproape 340, fiind de peste două ori mai mare decât în anul anterior, iar Constanța se află, potrivit statisticilor, în topul județelor cu cei mai mulți șoferi depistați drogați, alături de București, Giurgiu și Dolj.

Reamintim că, în vara anului trecut, Serviciul Rutier Constanța a primit cinci aparate Drug Test, astfel încât să poată fi testați cât mai mulți șoferi. În schimb, surse din rândul polițiștilor ne-au mărturisit că respectivele dispozitive nu au fost folosite, nici atunci, nici în prezent, la capacitatea maximă, întrucât… consumabilele costă! Tocmai de aceea, spun aceleași surse, la fiecare filtru organizat pe străzile din Mamaia și din Constanța încă sunt depistați câte unul sau doi șoferi care ar fi consumat cocaină sau cannabis, înainte de a se urca la volan, deși în realitate este posibil ca numărul lor să fie mult mai mare!

De exemplu, de curând a fost organizat un filtru pe strada Unirii din municipiul Constanța în intervalul orar 20.00 – 4.00, ocazie cu care au fost trase pe dreapta peste 600 de mașini, tot atâția șoferi fiind testați pentru alcool. Unul dintre șoferi, un bărbat de 32 de ani, în cazul căruia a rezultat o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost testat pozitiv și pentru cocaină. De asemenea, ieri dimineață, în jurul orei 2.30, polițiștii de la Vama Veche au depistat un bărbat de 30 de ani, care conducea, deși la testarea cu DrugTest-ul a reieșit o valoare pozitivă pentru cannabis. Ba mai mult, în mașină au fost găsite și pliculețe cu droguri, care au fost predate polițiștilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Pe de altă parte, în același raport se arată că județul Constanța se numără printre fruntașele țării și în ceea ce privește cele mai multe persoane trimise în judecată de structurile DIICOT pentru trafic de droguri, cele mai multe acorduri de recunoaștere a vinovăției semnate de inculpați, cât și la cei mai mulți minori condamnați pentru trafic și consum de stupefiante.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5197 secunde