Metodă ingenioasă de a obține permise auto falsificate, pentru "numai" 3.000 de euro!

251

Articole de la același autor

Procurorii DIICOT au descins, ieri dimineață, în peste 60 de percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța, pentru destructurarea unui grup infracțional care se "specializase" în realizarea de permise auto false. Pentru a obține un astfel de act, cei interesați achitau nu mai puțin de 3.000 de euro!



Acțiune de amploare, ieri dimineață, în mai multe județe. Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) împreună cu polițiști de la structurile de Criminalitate Organizată au descins la 61 de adrese din București, Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoșani, Dolj și Constanța. Acțiunea a vizat prinderea unor indivizi suspectați că făceau parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, luare de mită și dare de mită. Aproape 80 de persoane au fost escortate la audieri, ulterior, la sediul DIICOT Pitești, unde este instrumentat dosarul penal.

Potrivit anchetatorilor, grupul infracțional a început "afacerea" în a doua jumătate a lui 2019. Membrii grupării, cetățeni români și străini, dădeau anunțuri în mediul online prin care susțineau că pot facilita obținerea de permise auto. Costul era destul de piperat: 3.000 de euro pentru un astfel de permis auto. Cei interesați să obțină documentul trebuiau să trimită membrilor grupării datele personale, o fotografie și un specimen de semnătură, care erau ulterior transmise la colaboratorii din străinătate, pentru întocmirea falsă a permiselor. "Ulterior, documentele întocmite fraudulos erau expediate în România, iar cei care intrau în posesia lor se prezentau la serviciile de profil, pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise românești.

Până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane care fie au obținut permise românești, fie au depus documentele la autoritățile competente pentru preschimbarea permiselor prin acest mod ilicit, o parte dintre aceștia fiind deja semnalați cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulației rutiere", au precizat anchetatorii DIICOT.

Ancheta a început în martie, anul acesta, în Ploiești, pe parcurs oamenii legii descoperind că gruparea era extinsă în mai multe județe și inclusiv peste hotare.

"Pentru instrumentarea dosarului, polițiștii și procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, precum și de suportul mai multor structuri teritoriale de combatere a criminalității organizate și a Direcției Operațiuni Speciale", au mai arătat procurorii DIICOT. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.8879 secunde