Polițiștii vor învăța țigănește

278
1
Aproximativ 2.500 de polițiști de proximitate din întreaga țară vor învăța, în următorii doi ani, limba și cultura romani în cadrul Centrului de pregătire de la Slatina. Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului demarat, astăzi, de Poliția Română, intitulat "Promovarea conceptului de poliție de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunitățile de romi și alte comunități defavorizate socio-economic".

Proiectul are ca obiective prevenirea infracționalității și creșterea sentimentului de siguranță publică pentru locuitorii de la sate și comune.

Proiectul va fi sprijinit de echipe de specialiști din Elveția, care, pe lângă sprijinul financiar, vor asigura expertiza necesară derulării proiectului. Astfel, pe lângă cursurile de engleză și franceză, la Centrul de Pregătire al Agenților de Poliție "Nicolae Golescu" din Slatina, se va desfășura și un curs de limba și cultura romani.

"Prin apropierea polițiștilor de aceste comunități se urmărește cunoașterea cauzelor care pot genera criminalitate, abordarea acestora, precum și rezolvarea sau îndepărtarea lor. Până acum am identificat 97 de comune cu populații importante de romi. De exemplu, la Bărbulești, județul Ialomița, trăiesc peste 7.000 de romi", a spus comisarul șef Mihai Pruteanu, adjunctul Direcției de Ordine Publică din cadrul Poliției Române.

Comentează știrea

IDIOTILOR CRETINI !
9 octombrie 2012
TARA DE CACAT

SA INVETE TIGANII ROMANESTE SI SA INVETE TIGANII SA fie civilizati,sa nu mai fure si sa faca crime.rasa de nenorociti,care ne-au distrus in romania si in strainatate.tiganii si ungurii sa invete ROMANESTE,ATI INTELES ????!!!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2989 secunde