Poluare în Marea Neagră de la o conductă perforată de hoți

1755
Peste o mie de litri de mo-torină s-au scurs în mare, marți seara, în zona danei 84 a Portului Constanța, după ce o conductă a Oil Terminal a fost găurită de hoții de combustibil.
Oamenii legii susțin că poluarea a survenit în urma unui atac la conductele societății după ce mai multe persoane neidentificate au pătruns într-un cămin de canalizare din apropierea depozitului, au săpat aproape șase metri în pământ, până au ajuns la conducta de motorină. Potrivit anchetatorilor, hoții au perforat conducta accidental, cu una dintre uneltele folosite la săpat. În acel moment, din cauza presiunii foarte puternice, motorina a țâșnit din conducte, indivizii au fugit, iar căminul de canalizare aparținând RAJA Constanța a fost inundat. Motorina scursă în canalizare a început să se de-verseze în apa mării în dana 84 a Portului Constanța. La fața locului au acționat mai multe nave care au împrăștiat material depoluant. De asemenea, polițiștii au strâns probe de la fața locului și speră să-i identifice cât mai repede pe autori.
În altă ordine de idei, tot ieri, polițiștii au fost sesizați că pe strada Pandurului, în cartierul KM. 5, în apropierea căii ferate, la o conductă care aparține societății Oil Terminal a fost descoperită o instalație artizanală de sustras combustibil. Din primele cercetări, oamenii legii au constatat că instalația era nefuncțională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7079 secunde