Pompierii, la raport. Ce au făcut inspectorii IGSU în primele șase luni ale anului

328
În primele șase luni ale anului, au fost derulate peste 38.500 controale de prevenire a situațiilor de urgență. Solicitările de avize și autorizații au înregistrat o creștere cu 44%, față de perioada similară a anului 2015. În prima jumătate a anului, la nivel național, inspectorii de prevenire au desfășurat peste 38.587 controale la operatori economici, instituții publice și alte categorii de obiective, unde au fost constatate peste 125.280 deficiențe, dintre care peste 27.641 au fost înlăturate, în mod operativ, pe timpul verificărilor. În urma acțiunilor derulate în teren, au fost aplicate 87.402 sancțiuni contravenționale (77.173 avertismente și 10.229 amenzi), în cuantum de 27.422.768 lei. În condițiile modificării cadrului legislativ asupra normelor de funcționare și utilizare a construcțiilor și amenajărilor, din perspectiva cerinței de securitate la incendiu, în perioada de referință se constată o creștere cu 65,4% a cuantumului total al amenzilor aplicate, comparativ cu anul 2015. 


Totodată, cu prilejul verificărilor, la șapte obiective - din domeniile cultură, comerț și turism, cu suprafața desfășurată mai mare de 200m2, s-a impus aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării ori utilizării construcțiilor, în urma identificării încălcărilor grave ale cerinței de securitate la incendiu. 


De la începutul anului, specialiștii în domeniul preventiv au emis 9.868 avize și autorizații, 6.337 dintre acestea vizând securitatea la incendiu și protecția civilă. 


Solicitările de avize și autorizații adresate inspecțiilor de prevenire județene au înregistrat o creștere cu 44% față de perioada similară a anului 2015, cele mai multe fiind primite la nivelul Capitalei și în județul Ilfov. Numărul autorizațiilor de securitate la incendiu emise la nivel național a crescut cu 75%, comparativ cu primul semestru al anului 2015, ceea ce reflectă o responsabilizare a utilizatorilor în respectarea legii și consolidarea climatului de securitate a beneficiarilor, potrivit unor date puse la dispoziție de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2303 secunde