Pompierii voluntari s-au întrecut, ieri, la Constanța

490
Pompierii voluntari s-au întrecut, ieri, la Constanța - competitiepompieri1-1307652709.jpg

Ieri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a organizat faza județeană a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență.
La categoria Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) au concurat voluntarii din localitățile Corbu, Agigea și Cumpăna. La serviciile private (SPSU), s-au înscris în competiție pompierii civili de la Șantierul Naval Constanța SA, SC Consal Trade SRL, Davo Comfire SRL (asigură intervenția la CNE Cernavodă), RIG Service SRL, Global Security Sistem SRL (asigură intervenția la Rompetrol Rafinare), Oil Terminal SA, Interprev Crist SRL (asigură intervenția la DMHI Mangalia).
Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Paula Anghel, spune că fiecare echipă din concurs a fost formată dintr-un însoțitor (șeful serviciului voluntar și respectiv privat pentru situații de urgență), opt concurenți (inclusiv șoferul sau mecanicul de motopompă) și două rezerve. Fiecare echipă s-a prezentat la concurs cu tehnica de luptă, materialele, accesoriile și echipamentul din dotare. De asemenea, probele de concurs au fost: ștafeta 4 x 100 m, pista de îndemânare și viteză și dispozitivul de intervenție, acestea aparținând Detașamentului de Pompieri Constanța Port.
La finalul concursului, la categoria servicii voluntare, clasamentul general a fost: : locul I - SVSU Cumpăna, locul al II-lea - SVSU Corbu și locul al III-lea - SVSU Agigea. La categoria servicii private, la clasamentul general, locul I a fost ocupat de lotul SPSU Consal Trade SRL, locul al II-lea de lotul SPSU Davi Comfire SRL, iar locul al III-lea de lotul RIG Service SRL.
La finalul competiției s-au acordat și două diplome de fair play echipei SVSU Agigea și, respectiv, celei a Șantierului Naval Constanța.
Loturile care au ocupat locurile I vor participa la faza interjudețeană a Concursurilor profesionale pentru situații de urgență ce se va desfășura în perioada 1 - 15 iulie 2011, la ISU Tulcea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 10 Iunie 2011
Stire din Eveniment : Masacru în Marea Neagră
Pagina a fost generata in 1.5024 secunde