PORTRET DE CAMPION. O tânără din Forțele Navale, învăluită în aura aparte a luptătorului înnăscut

729
Dacă seriozitatea ar avea un chip, ar fi cel al Georgianei - Ștefania Pescaru. Fata are 27 de ani, activează în Forțele Navale Române de doi ani, iar din septembrie este elevă în anul I la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Dacă ne-am opri aici, ar fi insuficient pentru a o descrie pe tânără. Georgiana-Ștefania Pescaru practică artele marțiale de la vârsta de 12 ani, fiind legitimată la Clubul Sportiv Shobu din Constanța. A obținut multiple trofee la Karate Kyokushin, disciplină în care a ajuns să fie și antrenor, iar din 2017 este și arbitru internațional.



Georgiana- Ștefania Pescaru este multiplă campioană națională din anul 2015, campioană europeană între 2018 și 2019, urcând inclusiv pe podium la Cupa Mondială. Anul acesta, Georgiana - Ștefania Pescaru a participat la Campionatul European de Kyokushin, desfășurat între 7 și 11 octombrie, în Barcelona. O accidentare la mâna stângă a împiedicat-o pe tânăra luptătoare să urce pe una dintre cele trei trepte principale ale podiumului, însă s-a întors acasă clasată pe locul IV al clasamentului, dar și cu o dorință arzătoare de a-și lua revanșa cu proxima ocazie.

„Georgiana - Ștefania Pescaru este învăluită în aura aparte a luptătorului înnăscut. De la postura atletică, la gesturile încărcate de seriozitate și completând cu privirea acvilină, este lesne de înțeles cum fata a ales cariera armelor în continuitatea celei de luptător de performanță. Rostește cuvintele cu vocea joasă, dar fermă, este permanent conectată cu simțurile la tot ce o înconjoară și dă foarte multă atenție detaliilor. Este reținută în a oferi zâmbete, dar este un etalon de disciplină”, spun reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari din cadrul Forțelor Navale.



Georgiana - Ștefania Pescaru spune că s-a simțit întotdeauna atrasă de atributele vieții de militar, însă abia în 2021 a făcut pasul către cariera militară, fiind recrutată inițial ca soldat gradat profesionist în cadrul Divizionului 146 Nave Minare Deminare al Forțelor Navale Române. Dar după cum îi este firea, și-a dorit mai mult, și-a dorit evoluție în concordanță cu aptitudinile sale. A optat pentru Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, nemaiavând vârsta pentru a concura pentru unul dintre locurile de ofițeri de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.



Tânăra de 27 de ani este o prezență discretă, dar puternică în același timp. Magnetismul său dobândit în ani întregi de antrenament într-un sport dur este inefabil. Și-a păstrat totuși grația și feminitatea, fiind un exemplu clar de femeie puternică, respectabilă prin atitudinea ei demnă în orice moment. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2951 secunde