Potrivit unui studiu american

Portul Constanța – una dintre principalele porți de alimentare a Europei cu droguri

719
Portul Constanța – una dintre principalele porți de alimentare a Europei cu droguri - 9277e5d8e6044cd163b8d6dd65b6c6da.jpg
România nu este o sursă majoră de narcotice, însă rămâne o importantă țară de tranzit pentru drogurile care circulă pe ruta Balcanilor de Nord, se arată în Raportul Departamentului de Stat al SUA pentru 2009 pe tema traficului de droguri.
Drogurile care tranzitează România sunt opium, morfina și heroina, care vin dinspre Afganistan și sunt transportate către Europa Centrală și de Vest. Drogurile sintetice și precursorii merg dinspre Vest către Est, prin Turcia și Orientul Mijlociu, tot către Afganistan, pentru rafinarea opiumului și transformarea lui în heroină.
Traficul ilicit de narcotice din Afganistan prin România se desfășoară atât terestru, pe ruta Ucraina, Moldova și Bulgaria, cât și pe mare prin Portul Constanța. Din România drogurile ajung în Ungaria sau Serbia, de unde sunt distribuite mai departe în Europa de Vest, în special în Germania, Austria, Olanda și Elveția, mai scriu autorii raportului.
Documentul vorbește însă și despre cantități de ecstasy, "stocate temporar în România", care ar urma să ajungă în SUA și Canada.
Autoritățile de la București estimează că 80 la sută din drogurile care intră în România au ca destinație țări din Europa de Vest.
Un trend crescător îl are și folosirea României ca punct de transfer pentru cocaina provenind din America de Sud și destinată Europei de Vest, lucru observat după capturarea în portul Constanța a unei cantități record de cocaină din Brazilia la începutul anului 2009.
Și organizațiile africane care se ocupă cu traficul de hașiș ar putea folosi România ca punct de transfer pentru drogurile destinate piețelor vest-europene, se mai arată în documentul citat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8476 secunde