POVESTE INCREDIBILĂ. A complotat cu amantul asasinarea soțului, un afacerist din Constanța!

1748
Fosta soție a unui om de afaceri din Constanța a pus la cale asasinarea acestuia, pentru a rămâne cu averea lui. Femeia și complicele ei au contactat mai mulți indivizi și erau dispuși să le plătească zeci de mii de euro pentru a-l împușca pe afacerist. Planurile le-au fost însă dejucate de polițiștii constănțeni. "S-a reușit prevenirea unui omor la comandă!", a declarat, aseară, comisarul șef Adrian Rapotan, șeful Poliției Constanța, cu privire la cazul la care, în ultimele zile, au lucrat numeroși polițiști constănțeni și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. 


Vizat de asasinat: patronul unei firme de transport


Victima acestui atentat la comandă era Daniel Tiberiu Vădineanu, de 36 de ani, om de afaceri originar din Tulcea, dar stabilit în județul Constanța, patronul firmei de transport personal Kirvad. Potrivit oamenilor legii, vineri, 22 februarie, afaceristul s-a prezentat la Poliția Constanța pentru a anunța că se dorește uciderea lui. A povestit cum, cu o zi înainte, pe 21 februarie, a fost contactat de o persoană care i-a spus că fosta lui soție, Liliana Vădineanu și amantul acesteia, Daniel Lucian Sasu, sunt în căutarea unei persoane care să-l ucidă. 


"Ancheta a stabilit că, începând cu 11 februarie 2013, dată la care cei doi au revenit din Germania, unde locuiau, au căutat pe cineva care să-l ucidă pe afaceristul constănțean, prin împușcare. Cei doi erau dispuși să ofere între 13.000 și 22.000 de euro și au contactat mai multe persoane în acest sens. Au contactat și pe cineva în Germania, au plătit un avans, dar persoana respectivă și-a însușit banii fără a duce la bun sfârșit acțiunea, iar în prezent femeia era în căutare disperată a unei alte persoane dispuse să comită fapta. După revenirea în țară fusese deja refuzată de alte trei persoane", a declarat comisarul șef Adrian Rapotan. 


Cei doi, Liliana și Daniel Tiberiu Vădineanu, au fost căsătoriți timp de șapte ani, aveau o fetiță de 6 ani, iar în decembrie 2012 au divorțat, singurul copil fiind încredințat în custodie tatălui, mai ales că femeia pleca foarte des în Germania. 


"Asasinatul se putea duce la îndeplinire foarte ușor!"


De la primirea sesizării, polițiștii au luat toate măsurile pentru a-l pune sub protecție pe afacerist, în vreme ce strângeau probe împotriva celor care doreau să-l asasineze. S-a stabilit că afaceristul care ar fi trebuit să fie asasinat a fost contactat de unul dintre cei care ar fi trebuit să-l omoare. Potrivit anchetatorilor, cei doi suspecți, Liliana Vădineanu și Daniel Lucian Sasu plănuiau ca afaceristul să fie împușcat, ei arătându-le celor pe care i-au contactat pentru crimă, un pistol. "Pe doi dintre cei cunoscuți îi cunoștea Daniel Lucian Sasu, iar pe al treilea îl știau cei doi. Toți trei sunt din județul Constanța. S-a pus problema plății unui avans și din datele din anchetă credem că nu s-a plătit din cauza celui plătit în Germania, care nu a fost onorat", a afirmat comisarul Lorin Ursa, șeful Grupări Infracționale și Patrimoniu, din cadrul Poliției Constanța. 


Planul era făcut și pentru a fugi din țară, după comiterea faptei. "Omorul a fost organizat în cel mai mic amănunt, iar din fericire am reușit să-l contracarăm. Putem afirma, cu toată tăria, că asasinatul se putea duce la îndeplinire foarte ușor și aveau în plan și cum să fugă din țară, pe undeva prin sud, să revină apoi pe altă parte, pentru a-i deruta pe anchetatori", a explicat comisarul șef Adrian Rapotan. 


Fosta soție nu recunoaște nimic


Cei doi suspecți au fost acuzați de instigare la omor, fără a fi dusă la îndeplinire fapta, și au fost reținuți și depuși în Arestul Poliției Constanța. Pentru fapta comisă, ei riscă să petreacă până la 15 ani după gratii. Potrivit anchetatorilor, odată ajunși în fața oamenilor legii, atitudinea lor a fost diferită: în vreme ce Daniel Lucian Sasu, amantul fostei soții a afaceristului, "și-a recunoscut parțial fapta, manifestând chiar regret", Liliana Vădineanu nu a recunoscut nimic și a negat acuzațiile ce îi sunt aduse. 


Ultimul caz asemănător ajuns în atenția polițiștilor, în care s-au plătit bani grei pentru uciderea unui om de afaceri din Constanța, a fost în 2008. La acea dată, victima, afaceristul Liviu Dorin Bamburic, a fost împușcat în fața blocului unde locuia prietena lui, planul de asasinare fiind pus în aplicare de niște tineri din Galați. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.328 secunde