Poveștile a doi români fără adăpost, în paginile publicațiilor britanice

221
Poveștile a doi români fără adăpost, în paginile publicațiilor britanice - povestileadoiromanifaraadapost-1349942748.jpg

Publicațiile britanice Daily Mail și Guardian publică miercuri, de Ziua internațională a persoanelor fără adăpost, poveștile a doi români din Marea Britanie, unul care suferă de o deformare a articulație genunchiului ce îl constrânge să cerșească, iar altul care a reușit să își găsească un loc de muncă.
Daily Mail prezintă povestea unui român fără adăpost, Florinel, în vârstă de 25 de ani și originar din Timișoara, care a ajuns în Marea Britanie în scopul de a primi tratament pentru o deformare a articulației genunchiului cu care s-a născut. Acesta și-a lăsat în țară soția și cei doi copii, în vârstă de cinci, respectiv, zece ani, și se deplasează cu un skateboard în Manchester, cântând pentru a primi bani.
"El nu a putut primi ajutorul de care avea nevoie în țară, așa că a venit aici (în Marea Britanie) și cântă, astfel încât să își poată cumpăra rețetele prescrise de medic. El ia două pastile pe zi pentru atenuarea durerii", explică în numele lui o compatrioată, Magdalena, deoarece el nu vorbește engleza.
Florinel susține că nu s-a putut opera la genunchi deoarece nu a avut suficienți bani, dar că îi place în Marea Britanie, unde oamenii îi oferă adeseori "cafea și uneori ceva de mâncare pentru a se încălzi".
Florinel nu a putut munci niciodată din cauza diformității sale dar îi place muzica și îi place să cânte din fluier în timp ce cerșește. El cântă de zece ani.
The Guardian prezintă povestea unui alt român fără adăpost, Mario, care a reușit să își găsească un loc de muncă și un acoperiș deasupra capului.
Reportajul realizat de jurnalista Kayte Brimacombe ilustrează modalitatea în care se pot integra persoanele fără adăpost în societatea britanică. Astfel, Mario a evoluat de la stadiul de cerșetor, care dormea în parc, la un om care și-a asumat destinul și și-a făcut un rost în viață.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Social : INS/ Câți români se mai căsătoresc
Luni, 01 Octombrie 2012
Stire din Sport : Tenis / Români în clasamentul ATP
Pagina a fost generata in 0.4686 secunde