Prăpăd lângă Constanța

3872
1
Prăpăd lângă Constanța - militaripozabuna-1316717977.jpg

Un real spectacol aerian, naval și terestru s-a desfășurat ieri, începând cu ora 11.00, în Poligonul Capu Midia din județul Constanța.
Timp de aproximativ două ore, întreaga zonă a fost acoperită de focuri de armă, grenade și zgomotul asurzitor al tunurilor.
Exercițiul "Litoral 2011" a fost planificat, pregătit și condus de Statul Major al Forțelor Navale și a avut ca obiectiv principal pregătirea militarilor pentru desfășurarea unei lupte împotriva inamicului și pentru refacerea apărării litoralului românesc. Exercițiul s-a desfășurat după un scenariu fictiv, împărțit în trei secvențe. Nici o greșeală nu a fost permisă. Pe tot parcursul luptei s-a folosit muniție reală!
În prima secvență a exercițiului au luat startul forțele pentru operații speciale adverse. Militarii parașutiști au acționat pentru neutralizarea pichetului de supraveghere inamic de pe litoral, dispus în fâșia de acțiune a Batalionului de Infanterie Marină. Spectacolul a continuat cu trupele române care au luat locul forțelor pentru operații speciale, luptând vitejește cu forțele armate adverse pentru a-i ține departe de navele marine.
În cea de-a doua secțiune, trupele au reușit să oprească atacul inamicilor asupra navelor românești. În acest timp, două avioane adverse de vânătoare au lansat un atac asupra dispozitivului naval și asupra trupelor terestre. Concomitent, forțele maritime inamice
s-au apropiat de țărm, deschizând focul asupra trupelor navelor românești. În cele din urmă, după ore de luptă crâncenă, infanteriștii marini de la Babadag au intervenit salvator și au înclinat balanța în favoarea noastră. La finele luptei, Monitoarele 46 și 47, sprijinite de forțele aeriene, au respins definitiv gruparea adversă.
La cel mai complex exercițiu din acest an, au fost prezenți ministrul apărării naționale, Gabriel Oprea și șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul - maior Mircea Savu. Peste 1700 de militari din Forțele Terestre, Aeriene și Navale ale Armatei Române s-au antrenat la acest exercițiu încă de pe 12 septembrie, în operații militare destinate apărării litoralului românesc.



Comentează știrea

metin cerchez
23 septembrie 2011
citi romani au murit in afganistan ptr droguri-miza razboiului

de ce mor romanii in afhanistan? e razboiul nostru? de ce vindem armament-gloantele ucid copii indiferent ca sint musulmani crestini,mozaici etc-miza razboilui din afganistan e droul-opium

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3255 secunde