Militari americani, norvegieni și români au luat cu asalt o navă în portul Constanța

503
Militari americani, norvegieni și români au luat cu asalt o navă în portul Constanța - ussmonterey2-1316372940.jpg

Militari români, americani și norvegieni au executat, sâmbătă, un exercițiu demonstrativ în Portul Militar Constanța în cadrul activității de instruire a Forțelor pentru Operații Speciale, intitulată "Jackal Stone 2011".

Care a fost scenariul?
Potrivit scenariului, o subunitate a Forțelor pentru Operații Speciale, alcătuită din militari din România, SUA și Norvegia, a luat cu asalt o navă ostilă, care nu s-a supus somațiilor. Astfel, dintr-un elicopter Puma a coborât la bordul navei echipa militarilor români, iar două ambarcațiuni rapide, unde s-au aflat militari americani și norvegieni, s-au apropiat de nava respectivă și au urcat apoi pe vas.
De asemenea, o altă ambarcațiune rapidă pe care se aflau militari români a rămas la mică distanță de nava respectivă pentru a-i sprijini pe militarii aflați deja la bord. În final, echipajul navei a fost neutralizat.
"Acest exercițiu demonstrativ ilustrează atacul asupra unei nave care nu s-a supus somației la bordul căreia se presupune că ar fi elemente ostile. Apoi, această navă este oprită, militarii noștri ajung la bord, execută căutarea și verificarea încărcăturii, verificarea personalului după care persoanele reținute sunt predate autorităților în drept", a declarat comandantul Componentei de Operații Speciale din cadrul Statului Major General, colonelul Marius Crăciun, la finalul exercițiului.
De asemenea, comandantul trupelor americane de operații speciale din Europa, generalul Michael Repass, a spus că acest exercițiu își propune promovarea cooperării și interoperabilității între structurile implicate.
"Scopul principal al exercițiului este să dezvoltăm interoperabilitatea între forțele noastre și să lucrăm cât mai mult împreună. Am fost întrebat de ce este acest exercițiu important pentru Statele Unite. Este important pentru că ne antrenăm împreună, este important pentru că lucrăm împreună, în prezent forțele speciale americane și române lucrează împreună în Afganistan", a afirmat generalul Michael Repass.

Peste 1.000 de militari
Exercițiul "Jackal Stone 2011", care se desfășoară între 12-24 septembrie, este cea mai importantă activitate de instruire întrunită a Forțelor pentru Operații Speciale din Europa. La exercițiul găzduit în comun de România, Bulgaria și Ucraina, participă peste 1.000 de militari. Alături de militarii celor trei țări gazdă, la exercițiu mai participă luptători de forțe speciale din Croația, Lituania, Norvegia, Polonia, SUA și Ungaria.
Cei peste 150 de militari români participanți la exercițiu provin din Regimentul 1 operații speciale și Grupul naval al forțelor pentru operații speciale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Economie : Piloții vor înapoi, la stat
Pagina a fost generata in 0.3836 secunde