Ghetoul de la Abator

2433
5

Zona Abator este una dintre cele mai aglomerate ale Constanței. În blocurile învecinate locuiesc mii de familii. Multe dintre ele sunt ne-mulțumite de același lucru. Pe trotuarul de pe partea cu centrul comercial nu se poate trece de vânzători ambulanți și de dughe-nele lor, iar peisajul aduce cu unul de ghetou.


În timp ce în piața din imediata vecinătate a centrului comercial tarabele stau goale, trotuarul este complet ocupat de corturile cu legume și fructe și de comercianții ambulanți. Aceștia se înghesuie chiar la intrarea spre supermarket, în speranța de a prinde cât mai mulți clienți. "În piața care este frumos amenajată nu stă nimeni, toți vin pe trotuar, iar noi nici nu mai avem pe unde să trecem. Sunt trei dughene de legume, două cu ziare, un morman de pepeni. Noi pe unde să mai mergem? Trebuie să ne strecurăm printre ei", ne-a spus supărată o locatară din zonă.


Nemulțumiți sunt aproape toți care locuiesc acolo. Ei spun că zona arată ca un ghetou, cu cartoane, legume și fructe înșirate pe trotuar. "Au amenajat cât de cât magazinele din zonă, ICH-ul l-au făcut de lux, dar când ieși pe trotuar arată ca la ghetou. Ceva de nedescris. Foarte, foarte urât! Ne este și rușine că trăim aici! Nu am nimic că vor să-și facă oamenii o afacere, dar nu pe trotuar. Să meargă în piață, să nu le mai dea voie primăria să își întindă tarabele aici", ni s-au plâns oamenii.

Bișnițarii, mai discreți, dar tot acolo
"Atunci când plouă, noi, pietonii suntem nevoiți să trecem prin dreptul strașinei și curge toată apa pe noi. Nu putem să o luăm pe sub acoperiș pentru că acolo stau toți comercianții ilegali cu două legături de zarzavaturi, trei de lobodă, cărți vechi, două bibelouri, tot ce nu le mai folosește prin casă sau grădină. Iar jandarmii sau polițiștii, când apar în zonă nu au nicio treabă cu comercianții, ei vin țintiți doar pe bișnițarii de țigări, de parcă doar ei ar urâți zona", ne-a declarat Verona Grigore.


Oamenii spun că deși poliția a mai strâns din bișnițari, tot nu și-au schimbat locul. "Acum sunt mai discreți, dar sunt tot acolo. Nu au plecat. Parcă nu le e frică de nimic!", ne-a spus Liana Pușcaș.

Comentează știrea

puscas viorel
19 septembrie 2011
pentru autor

stimata doamna dar care cartier din constanta nu arata ca un ghetou? luati cartierele la rand si peste tot veti gasi acelasi lucru: caini, mizerie, constructii haotice,busnitari

ath
19 septembrie 2011
Castravetele ecologic

Cu veceul pe taraba.Dragi vanzatori ambulanti,sa nu va luati dupa Cuget Liber.Nu vedeti ca ziarul asta este trompeta pedelistilor ? Tot ce citesti aici este impotriva lui Mazare.Daca mamica primarului nu l-a invatat sa se spele pe mana,cand merge la veceu, nici voi sa nu faceti prostia asta.Eu va propun sa-i multumiti primarului.Dupa ce va usurati la "toaleta ecologica" de pe trotuar,sa nu puneti mana pe castraveti,sa dati mana cu Mazare.Poate asa scapam de el.

RODI
19 septembrie 2011
IDEM 1

ACELASI LUCRU SE INTIMPLA SI IN PIATA TOMIS 3CU MII DE SESIZARI LA POLITIE SI PRIMARIE SI NU SE REZOLVA NIMIC. AICI TIGANII CARE VIOND IN AFARA PIETII CA NUMAI ASA CEVA VEZI , LASA O IZERIE DE NEDESCRIS , DAU SI ITA CA SA I LASE SA VINDA SI SA AIBA LOCUL REZERVAT, AU AI FOST GONITI DE PATRONUL DE LA ALFA BETA, DAR TOT SAU ASEZAT . ASA CA DACADORITI SA VEDETI ACEST LUCRU VA INVITAM LA TOMIS 3.ZICI CA ESTI LA OBOR.NU IN PIATA AMENAJATA CORESPUNZATOR.

Catalina
19 septembrie 2011
pai sectia 5 e cea mai corupta din oras

se stie ca nemernicii aia de la 5 iau spaga;pana si cand reclami galagia sau scandaluri noaptea cei de la sectie uneori ii suna pe interlopii sau golanii care zac noaptea pe langa blocuri si pleaca inaintea patrulelor care sunt trimise de la politia municipiului....oameni buni, faceti sesizare direct la ministerul de interne ca la politia cta nu prea avem sanse la cat de corupta e..mai ales sectiile 5 si 3.

admirator
19 septembrie 2011
si florariile din Tomis 3

de cind au invadat statia de autobuz si trotuarul adiacent fara sa faca cineva ceva? Nici florariile nu sunt mutate, nici statia de autobuz... O inghesuiala si harababura, amplificata de maidanezi, propice pentru hotii de buzunare care dau spaga la primare ca sa tina situatia la fel... Rusine Mazare si PZD! In atita timnp, in loc sa cortectati problemele, mai rau faceti! nesimtiti! Sau testati mamaliga constanteana, sa vedeti cind vor exploda prostii? In cazul asta, aveti dreptate: isi merita soarta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5766 secunde