Predoiu le dă asigurări magistraților că nu le vor scădea salariile și cere oprirea protestelor

246
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, ieri, la finalul videoconferinței pe care a avut-o cu șefii instanțelor și parchetelor, că Legea unică nu va duce la scăderea salariilor magistraților, cărora le-a cerut din nou să își reia activitatea.
"Așa cum protestul a început spontan, așa ar putea să se oprească", a declarat Predoiu, care a afirmat că, în urma nego-cierilor pe proiectul Legii unice de salariu, protestul din justiție devine inutil. "Mai mult nu se poate obține", a spus ministrul, adăugând că o parte dintre amendamentele magistraților se regăsesc în actul normativ, iar altele nu.
Predoiu a afirmat, ieri, la Parchetul General, unde a avut loc videoconferința, că speră ca azi proiectul privind salarizarea unitară să devină lege.
Potrivit ministrului, Executivul își va continua eforturile pentru îmbunătățirea situației din sistemul judiciar, el subliniind că înțelege că salarizarea reprezintă pen-tru sistem o problemă "fundamentală".
Videoconferința de ieri, care a durat două ore și jumătate, este a doua organizată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Luni la prânz, reprezentanții magistraților au anunțat că solicită comisie parlamentară pentru analiza situației din justiție. Forumul Judecătorilor pentru o Justiție Europeană, format din mai multe asociații, a depus, tot ieri, la Camera Deputaților și Senat, o cerere de înființare de comisii speciale, care să analizeze situația justiției și să găsească soluții pentru rezolvarea proble-melor, a declarat președintele AMR, Mona Pivniceru.

Nemulțumiri mocnite
Prezentă la videoconferința de ieri, procurorul Zarafina Puiu, șefa Secției penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a declarat că situația este mai detensionată decât la video-conferința anterioară, oamenii nu mai sunt așa de încordați, însă nemulțumirea persistă întrucât există neîncredere în cei de la nivel înalt. "Este o nemulțumire mocnită și între noi, procurorii și judecătorii, din cauza salarizării. Spre exemplu, un procuror DIICOT și DNA are salariul unui angajat al instanței supreme, iar dosarele lor sunt judecate de un judecător la Tribunal, care are salariul mult mai mic. Așteptăm să vedem ce se mai întâmplă în următoarele două zile cu Legea unică și cum ne vor fi soluționate celelalte revendicări", a mai declarat procurorul Zarafina Puiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Septembrie 2009
Stire din Eveniment : Ucisă de mustul aflat la fermentat
Pagina a fost generata in 1.4662 secunde