Premieră în justiție! Șofer acuzat de omor calificat, după un accident rutier

279
Premieră în justiție! Șofer acuzat de omor calificat, după un accident rutier - premiera-1491143674.jpg
Decizie în premieră într-o anchetă penală din România. Autorul unui accident rutier grav, în care doi oameni au murit, a fost inculpat pentru omor calificat, o acuzație mult mai gravă decât cea de ucidere din culpă, folosită de obicei în astfel de cazuri. În aceste condiții, tânărul riscă până la 25 de ani de închisoare, în loc de cel mult 7 ani și jumătate. 


Se întâmpla pe 4 februarie 2017, când tânărul a ignorat culoarea roșie a semaforului și a provocat un accident extrem de grav. Mașina în care se aflau doi soți, de 55, respectiv 58 de ani, a fost lovită în plin de autoturismul tânărului. Cei doi și-au pierdut viața, iar alte două persoane au ajuns la spital. Procurorul de caz a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor calificat, potrivit digi24.ro. 


"În cauză, a fost schimbată încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor calificat. Procurorul de caz a considerat că nu se poate discuta despre culpă, în speța concretă, ci despre intenție indirectă. A apreciat, așadar, că inculpatul a acționat cu intenție indirectă în condițiile în care a trecut de trei ori pe culoarea roșie a semaforului într-o zonă extrem de aglomerată, a circulat pe contrasens, nu a frânat absolut deloc în apropierea semaforului, deși era coloană de mașini și impactul era ușor de prevăzut", a explicat procurorul Adina Bocai, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7499 secunde