Premieră în poligonul Tortoman: trageri cu armamentul de pe tancuri!

261

Articole de la același autor

Pentru prima dată de la înființare, poligonul Tortoman și-a deschis porțile pentru tragerile cu armament de pe tancuri. În săptămânile următoare, militarii de la Batalionul 912 Tancuri Scythia Minor Murfatlar vor executa ședințe de tragere cu armamentul de pe tanc, pentru prima dată în istoria acestui poligon, au anunțat reprezentanții Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești”.





Poligonul Tortoman a fost înființat în anul 1961, urmare a schimbului de terenuri dintre Ministerul Agriculturii și Ministerul Apărării Naționale. Ulterior, a fost dat uitării și a ajuns în paragină. Până în 2014, când prin grija militarilor de la Batalionul 911 Infanterie „Capidava a fost reamenajat, astfel încât militarii să beneficieze de condiții optime pentru instrucție și pregătire. În cadrul poligonului au fost executate în ultimii ani trageri cu armament ușor de infanterie. Din această vară, însă, se trece la următoarea etapă: trageri cu armamentul de tanc. 




„Anul acesta s-a reconfigurat și reomologat sectorul automatizat pentru tragerile cu armament de pe tac, din acest poligon, de către militarii Batalionului 912 cu sprijinul Brigăzii 9 Mecanizate și comenzii Batalionului 911 Infanterie Capidava. În perioada 15 – 28 iunie, Cavalerii Albi execută ședințe de tragere cu armamentul de pe tanc, pentru prima dată în istoria acestui poligon”, a arătat locotenent colonel Petrișor Hondrea, din partea Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești”. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5865 secunde