PREMIERĂ: Polițiști, vi se cere punctul de vedere!

224
PREMIERĂ: Polițiști, vi se cere punctul de vedere! - 26iuniepolitistipunctdevedere-1340707934.jpg
Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) arată că, la sfârșitul săptămânii trecute, Consiliul de conducere al IGPR s-a întrunit pentru a discuta nevoia de reorganizare a Poliției Rurale, "întrucât s-a dovedit că actuala formă de funcționare este ineficientă și păguboasă".

Noua conducere a Poliției Române a cerut, prin intermediul sindicatelor, sprijinul polițiștilor care cunosc starea de fapte și sunt interesați de redresarea Poliției Rurale.

Iată ce se precizează în comunicatul de presă postat pe pagina web a sindicatului:

"Sunt așteptate puncte de vedere, bine argumentate, despre ce/cum trebuie făcut, de acum încolo, pentru ca lucrurile să funcționeze corect, atât pentru beneficiar (cetățenii) cât și pentru polițiști (personalul implicat direct), în condiții raționale privind costurile financiare și folosirea resursei umane.

Situația este cunoscută: după doar 7 luni de la implementarea actualului concept de ordine publică în mediul rural, evaluările arată, fără nici o speranță, că obiectivele preconizate de vechea conducere a Poliției Române nu au cum să fie atinse. Mai mult, cifrele atrag atenția că, acum, serviciile polițienești respective sunt mai puțin eficiente, pentru contribuabili, dar… mai scumpe! Este, evident, o situație de criză; dar una pe care IGPR și-o asumă.

De aceea, are prioritate îndreptarea lucrurilor: în folosul cetățeanului; apoi, pentru respectarea muncii polițiștilor și, în cele din urmă, pentru refacerea imaginii publice a poliției. Oricum, față de precedenta echipă managerială, actuala conducere pare a-și asuma responsabilități mai apropiate de realitate.

Astfel, în problema siguranței publice din mediul rural, primii pași, preconizați de IGPR, sunt:

- reînființarea funcțiilor de șef de post (se estimează un necesar de 2517 funcții)

- completarea echipelor din posturile rurale cu încă 1-3 polițiști,

- încadrarea promoției 2012, cu prioritate, pentru completarea necesarului din noua structură.

Trebuie precizat că funcțiile nou înființate vor fi bugetate corespunzător, iar actualele secții de poliție rurală vor fi menținute drept structuri operative și de coordonare. Secțiile vor administra patrule de intervenție, în funcție de specificul situației operative. Evident, în localitățile unde există deja un sediu de secție de poliție nu se va mai crea și funcția de șef de post. Se conturează, de asemenea, ideea ca, pentru un răspuns mai rapid la solicitări, noile structuri ar trebui să aibă în componență: criminaliști, judiciariști și polițiști rutieri.

În documentarea acestui proiect general, se dorește și o consultare largă a polițiștilor. În fond, pe seama lor s-au făcut toate experimentele păguboase de până acum. Ceea ce se întâmplă, de această dată, este, poate, un semn de normalitate, dar știm că există și presiunea socială, care impune îndreptarea lucrurilor, până la alegeri. Implicarea polițiștilor în proiect este, deci și ocazia de a se ține cont de respectarea relațiilor de muncă.

Analizați punctele de pornire pe care vi le-am comunicat; gândiți-vă (cei care cunoașteți concret situația) că se vor face, iarăși, deplasări ale forței de muncă. Se vor pune, din nou, probleme de: mutare, cazare, navetă etc. Propuneți soluții simple și practice, valabile, în general, pentru toată lumea.

Proiectul de reorganizare este național, nu regional, dar soluțiile optime pot veni din orice experiență locală. De aceea, consultați-vă între dumneavoastră. Exploatați intensiv forum-ul, cei care aveți această deprindere, dar extindeți dialogurile directe și spre colegii din mediul rural, care nu au facilități de comunicare electronică!

Răspunsurile dumneavoastră sunt așteptate până, cel mai târziu, luni 2 iulie, ora 16:00, pe adresa online: [email protected]". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 26 Iunie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu la Hârșova
Pagina a fost generata in 1.8894 secunde