Preoți condamnați penal de judecătorii constănțeni

458
Magistrații de la Tribunalul Constanța au decis, ieri, condamnarea lui Ion Adrian Alexandrescu, preot paroh al Parohiei Chitila I, județul Ilfov, acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată, la pedeapsa de doi ani și jumătate de închisoare cu executare.

Victor Ciocoiu, administrator al SC Vic Imob SRL București, acuzat de trafic de influență în formă continuată, a primit un an cu executare, iar Vasilii Murafa, preot în cadrul unei parohii din București, și Niculai Preda, ambii acuzați de favorizarea infractorului, au fost condamnați la cinci luni cu suspendare condiționată, respectiv două luni cu suspendare condiționată.

Judecătorii au mai dispus confiscarea sumelor de 51.398 de lei de la Alexandrescu și 64.082 lei de la Ciocoiu, și au menținut sechestrul asiguratoriu pe terenurile celor doi. Sentința nu este definitivă.

Anchetatorii spun că, în perioada octombrie 2010 - februarie 2011, prin intermediul lui Victor Ciocoiu, Alexandrescu ar fi pretins de la două persoane care urmau să obțină despăgubiri de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților sume de bani reprezentând un comision cuprins între 20% și 30% din valoarea totală a despăgubirilor. Niculai Preda l-a ajutat pe Alexandrescu să se ascundă, în perioada 10 - 15 mai 2011, deși știa că acesta era căutat de procurorii DNA Constanța. Același lucru l-a făcut și Vasilii Murafa, care l-a ascuns pe Alexandrescu, în perioada 17 - 22 mai, într-o locuință ce-i aparținea, din București. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 28 Iunie 2012
Stire din Eveniment : Prins fără permis la volan
Pagina a fost generata in 1.3766 secunde