Presa nord-coreeană anunță apariția a liderului Kim Jong-un, după o absență de trei săptămâni

218
Presa nord-coreeană anunță apariția a liderului Kim Jong-un, după o absență de trei săptămâni - 200501200257kimjongunribboncutti-1588404319.jpg
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a participat vineri la inaugurarea unei fabrici de îngrășăminte, informează agenția de știri KCNA, raportând astfel prima apariție publică a liderului de la Phenian după trei săptămâni de absență în care zvonurile privind starea sa de sănătatea au proliferat, transmite sâmbătă AFP, potrivit digi24.ro.


"Liderul suprem Kim Jong-un taie panglica cu ocazia inaugurării uzinei de îngrășăminte fosfatice din Sunchon", scrie agenția nord-coreean de știri.


La ceremonie "toți participanții au strigat ura!" când a apărut liderul nord-coreean, adaugă sursa citată, precizând că, după ceremonie, Kim a vizitat fabrica și a fost "informat despre procesul de producție".


Liderul nord-coreean nu a mai apărut în public după data de 11 aprilie, când a prezidat o întâlnire a biroului politic a Partidului Muncitoresc, partidul unic din Coreea de Nord. A doua zi, mass-media oficiale anunțau că acesta a inspectat avioane de vânătoare la o bază militară.


Semnele de întrebare referitoare la starea de sănătate a liderului Kim Jong-un s-au înmulțit după ce i s-a remarcat absența de la ceremoniile din 15 aprilie, considerată cea mai importantă dată din calendarul politic nord-coreean deoarece în această zi întreaga țară celebrează nașterea fondatorului regimului, Kim Il Sung, bunicul actualului lider.


Pentru a contracara zvonurile, pe 26 aprilie, consilierul special pentru securitate națională al președintelui sud-coreean Moon Jae-in a anunțat că liderul nord-coreean Kim Jong-un este "viu și sănătos".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8651 secunde