Președintele a luat act de respingerea autonomiei Ținutului Secuiesc

404
Președintele a luat act de respingerea autonomiei Ținutului Secuiesc - dd-1588182496.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a luat act de respingerea de către Senat a propunerii legislative privind autonomia Ținutului Secuiesc și atrage atenția că astfel de inițiative nu ar trebui să se mai regăsească vreodată în Parlament, transmite Agerpres.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea Senatului, în calitate de for decizional, referitoare la respingerea propunerii legislative privind Statutul de autonomie a Ținutului Secuiesc. (...) Președintele României atrage atenția că promovarea unor astfel de propuneri legislative face rău în primul rând comunității maghiare și creează tensiuni artificiale în interiorul societății, care riscă să escaladeze. Astfel de inițiative legislative, care sfidează ordinea constituțională, nu ar trebui să se mai regăsească vreodată pe agenda Parlamentului României!", arată Administrația Prezidențială, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, "în absența unei intervenții ferme" a președintelui Klaus Iohannis, care "să atragă atenția asupra gravității acestui demers primejdios și toxic pentru stabilitatea democrației românești, Senatul nu ar fi votat astăzi de urgență împotrivă, cu o largă majoritate, proiectul neconstituțional și extrem de periculos, adoptat tacit în Camera Deputaților, cu complicitatea iresponsabilă a PSD".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3916 secunde