Președintele ANOFM, arestat pentru luare de mită

364
Președintele ANOFM, arestat pentru luare de mită - silviubian-1318782761.jpg
Secretarul de stat Silviu Bian, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), a fost reținut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru o mită 80.000 de lei. Acuzatul va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.
"În data de 17 septembrie 2011, Silviu Bian, în calitate de președinte al Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, a primit suma de 22.000 euro și 19.000 lei de la funcționarii structurilor județene ale ANOFM . Banii au fost pretinși de către Silviu Bian pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanțate din fonduri ale Uniunii Europene și destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanțarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activității în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcționarilor respectivi pe luna august 2011", se precizează într-un comunicat al DNA.
În mod similar, la data de 15 octombrie 2011, în același scop ca cel menționat, Silviu Bian a primit de la aceiași funcționari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuțiile aferente lunii septembrie 2011.
Avocatul Cristian Ene a confirmat că DNA a luat măsura reținerii secretarului de stat, pentru o faptă de luare de mită, în formă continuată.
Sâmbătă, în jurul orei, 20.40, anchetatorii anticorupție l-au adus de la Brașov pe Silviu Bian la sediul DNA, audierea acestuia încheindu-se în jurul orei 2.30.
Potrivit avocatului Ene, secretarul de stat s-a declarat nevinovat.
Ordonanța de reținere a fost emisă, duminică, în jurul orei 1.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6737 secunde