Președintele îndeamnă românii să stea acasă de Paște

224
Președintele îndeamnă românii să stea acasă de Paște - dd-1586342574.jpg
Președintele Klaus Iohannis îndeamnă românii să stea acasă de Paște și a spus că el va celebra această sărbătoare creștină, duminică, alături de soția sa, Carmen, potrivit Agerpres.

"O să stau acasă împreună cu soția mea, Carmen. Vom fi doar noi doi", a afirmat el miercuri.

El i-a îndemnat pe toți românii să sărbătorească Paștele catolic sau Paștele ortodox în casă. "Vom fi acasă, vom urmări liturghia la TV, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga. Asta mă aștept, dragi români, să faceți cu toții", a subliniat el.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus trebuie respectate cu strictețe pentru a se ajunge la o relaxare a acestora. "Vremea este frumoasă, auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe față: noi, în România, nu suntem în această fază; la noi, în România, din păcate, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate în urgențe crește și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. (...) Depinde de noi cât mai durează până putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor, fiindcă această infecție, acest virus merge de la om la om. Dacă respectăm, aș spune chiar cu sfințenie, regulile impuse de autorități - să nu ne întâlnim cu autorități, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieșim din casă numai atunci când trebuie -, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viața", a afirmat Iohannis după ce a vizitat Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

El a spus că dacă va exista o relaxare prea rapidă, se poate ajunge "în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite încă luni de zile și nimeni nu-și dorește așa ceva". "Măsurile trebuie respectate cu strictețe în continuare pentru a ajunge și noi la momentul potrivit, în situația să relaxăm unele dintre aceste măsuri", a arătat șeful statului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3094 secunde