20 de români, la bordul unor nave unde au fost depistate cazuri de COVID-19

1813
20 de români, la bordul unor nave unde au fost depistate cazuri de COVID-19 - ddd-1586366650.jpg

Articole recomandate

20 de cetățeni români, care fac parte din personalul angajat, se află la bordul navelor de croazieră Zaandam și Rotterdam, unde au fost depistate cazuri de COVID-19 și care sunt în prezent ancorate în Fort Lauderdale (SUA), arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), citat de Agerpres. Potrivit informațiilor primite de către Consulatul General al României la Miami de la reprezentanții companiei, la bordul navei de croazieră Zaandam se află opt cetățeni români (șapte membri ai echipajului și un cetățean român angajat în baza unui contract de prestări servicii), iar la bordul navei Rotterdam se află 12 cetățeni români, membri ai echipajului și personal contractual.

MAE precizează că, până la acest moment, cetățenii români nu au adresat solicitări de asistență consulară misiunii diplomatice sau oficiului consular.

Ambasada României la Washington și Consulatul General al României la Miami sunt în dialog cu autoritățile locale și cu reprezentanții companiei în vederea acordării de asistență consulară, cu stricta respectare a legislației statului de reședință, precum și a măsurilor impuse de autoritățile americane în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, punctează MAE.

Nava de croazieră Zaandam, la bordul căreia se află pasageri infectați cu noul coronavirus și care a fost respinsă de mai multe porturi din America Latină, a fost autorizată, pe 2 aprilie, să acosteze în Florida, au anunțat autoritățile locale, potrivit AFP.

''Gărzile de coastă, departamentul Securității Interne, responsabilii din sănătate și din comitatul Broward au luat decizia de a autoriza navele de croazieră Zaandam și Rotterdam să acosteze în Portul Everglades'', în regiunea Fort Lauderdale, a indicat pe Twitter primarul din acest oraș, Dean Trantalis. Pasagerii au putut părăsi navele, în condiții controlate, în funcție de starea lor de sănătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6599 secunde